Anklager frafalder sigtelser i sag om drab på kvinde i Kolding

22-årig døde efter at være blevet fundet med svære kvæstelser i lejlighed.

Udgivet:01. juni 2023, 14.55

Læsetid:1 minut

/ Ritzau /

4 måneder siden

KOLDING Efter at have været sigtet i et år for at have begået drab på en 22-årig kvinde i Kolding har en mand og en kvinde fået besked om, at de ikke vil blive stillet for retten.

Sigtelserne i sagen er frafaldet af anklagemyndigheden, oplyser Sydøstjyllands Politi torsdag i en pressemeddelelse.

Afgørelsen skyldes, at der ikke er tilstrækkeligt med beviser for, at den 22-årige døde på grund af strafbart forhold, fremgår det.

Kvinden mistede livet efter at være blevet fundet hårdt kvæstet i en lejlighed på Violvej i Kolding 19. maj sidste år.

Kort efter blev to af kvindens bekendte anholdt og sigtet for drab. Begge var til stede i lejligheden. Og det var også dem, der ringede til 112.

Helt fra sagens begyndelse har de to, der i dag er 30 og 31 år, nægtet sig skyldige.

I den oprindelige sigtelse gik mistanken ud på, at de med flere knivstik havde stukket den 22-årige i brystregionen. Det kom frem ved et grundlovsforhør, hvor en dommer besluttede at varetægtsfængsle begge.

Efter et år har anklagemyndigheden nu vurderet de oplysninger, som efterforskerne har indsamlet. Heri indgår blandt andet lægelige undersøgelser, fremgår det af torsdagens pressemeddelelse.

Og konklusionen er altså, at der ikke er tilstrækkeligt med beviser for, at kvindens død skyldes de to mistænktes strafbare handlinger. Derfor frafaldes sigtelserne.

Om det endelige punktum er sat, vides endnu ikke. De pårørende til den unge kvinde har mulighed for at klage over afgørelsen til Statsadvokaten i Viborg.

/ritzau/