Regn og røde næser i sydbyen

Masser af glade børn deltog i Klovneløbet i sydbyen

15. juni 2018, 04.32

Andelskassens Monny Bunny lod sig ikke skrømme af regnvejret og delte grønne slikkepinde ud til alle deltagere Foto: Laila Kempel

HOSPITALSKLOVNE Der skal mere end en smule støvregn til at holde folk indendøre en søndag formiddag efter over en måned med masser af solskinstimer.

Andelskassen i Ikast havde med stor entusiasme inviteret til klovneløb og donerede efterfølgende alle pengene til De danske hospitalsklovne.

På en to-en-halv kilometers rute blev både børn og deres forældre udfordret til at tage mindst en tur rundt iklædt de ikoniske røde klovnenæser, som dog havde svært ved at hænge fast, når der blev løbet stærkt.

Og de voksne som løb stærkt, havde svært ved at trække vejret gennem det røde skumgummi.

Klovne-pis

En af deltagerne var 8-årige Marie Sperling Bundgård der var helt bevidst om, hvad det handlede om.

Hun havde nemlig prøvet at være på sygehuset og kan stadig ikke lade være med at grine, når hun fortæller historien.

- Jeg havde fået sådan nogle røde knopper, (allergi) og så kom klovnen ind - og kom hele tiden til at sige »pis«, forklarer hun og klukgriner stadig over den gode oplevelse.

Hun stiller op sammen med sine søstre Eva og Karoline, veninden Alberte Boelslund og lillebror Knud i klapvognen, der sovende med sut i munden blev trillet afsted af mor til fire, Helene Pedersen.

- Vi vil gerne hjælpe klovnene, så de kan blive ved med at komme og besøge børnene på sygehuset, siger de tre piger inden de begiver sig ud på løbsruten.

Efter en omgang god opvarmning blev løbet truttet afsted og Andelskassens medarbejder fik travlt med at finde både boller, vand og chokolade frem til deltagerne, så snart de kom i mål.

Fest og farver

Men der var også mulighed for at sætte lidt ekstra fest og farver på formiddagen.

For udover den rigtig flotte glimtrende klovne-medalje, så delte Andelskassens egen Money Boney, grønne slikkepinde ud ligesom ansigtet kunne blive prydet med nye farvekreationer.

Ballondyr i alle farver og former var også populære og Ballonkongen Jesper havde travlt med at lave både blomster og dinosaurus'er.

Valdemar Knudsen og Elliot Kristensen havde løbet rigtig stærkt, da de - som nogen af de første nåede målstregen efter to-en-halv kilometer i fuld løb.

Med sved på panden forklarede de:

- Klovneløb er et løb, hvor man løber 2,5 kilometer....eller mere.... hvis man gider, og så støtter man hospitalsklovnene.

Og de to kammerater var ganske overbeviste om, at en tur rundt på ruten var nok, selvom en af mødrene gjorde et ihærdigt forsøg på at få dem med rundt på endnu en tur.

Endnu flere

Der var på forhånd tilmeldt 180 deltagere, men ved eftertilmeldingen på dagen nåede tallet op på 225.

- Men vi kan jo sagtens være mange flere, så næste år håber vi på at nå mindst det dobbelte, siger filialdirektør Ann Kongensgaard, der dels havde gjort sig meget umage med at finde det rigtige tøj til dagen, mens også løb en omgang sammen med en anden udklædt medarbejder fra banken, Martin Lillelund.

Søstrene Marie. Eva og Karoline Sperling Bundgaard sammen med veninden Alberte Boelslund inden de løb ud på klovneløbets to-en-halv kilometer Foto: Laila Kempel
Filialdirektør Ann Kongensgaard gik forrest i bestræbelserne på at skabe den rigtige klovnestemning Foto: Laila Kempel
Der var også muligt at gøre klovnene kunsten efter og få en smuk ansigtsdekoration Foto: Laila Kempel
Belønningen i mål var flotte klovnemedaljer Foto: Laila Kempel
Læs også
GALLERI: Flotte fotos fra klovneløbet i Ikast