Første hold pædagoger med den nye uddannelse

Seminariet i Ikast dimitterede fredag 49 pædagoger

Udgivet:01. februar 2017, 11.49

Læsetid:3 minutter

Glade smil ved dimissionsfesten fredag Foto: Jens Anton Nordestgaard

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

6 år siden

IKAST Der var rødvin parat i glassene, festklædte pårørende, musikalsk underholdning og glade dimittender, da seminariet i Ikast - VIA University College - festede for et nyt hold færdiguddannede pædagoger fredag eftermiddag.

Det var ikke bare et nyt hold pædagoger. Det var også - kunne uddannelsesleder Kristine Buus Johansen oplyse i sin dimissionstale - de første dimittender, der har gennemført den nye pædagoguddannelse.

Udfordrende

- I skiftede over på den nye uddannelse efter første studieår, og sikke en rejse, vi sammen har været på. Vi har følt os udfordret, det har skabt frustration. Men sammen er vi blevet klogere. Vi har lært af samspillet med Jer, og I har været konstruktivt kritiske, sagde Kristine Buus Johansen,

- I er så de første, der kommer ud på arbejdsmarkedet med ny uddannelse. I kan noget nyt. I har taget en specialisering indenfor enten dagtilbudspædagogik, Skole og fritidspædagogik eller indenfor social- og specialpædagogik.

- Det er en vigtig uddannelse, I har taget - det er et vigtigt stykke arbejde, I skal ud og løfte, sagde uddannelseslederen, som fokuserede på, at de 49 færdiguddannede skal arbejde med mennesker.

Yde omsorg og støtte til udvikling

- I skal yde omsorg og støtte til udvikling, læring og være medvirkende til at skabe meningsfuldhed i den enkeltes hverdag.

- Udviklingen går stærkt på det pædagogiske arbejdsmarked. Der er brug for Jer. I kender til væsentlig viden inden for pædagogisk tænkning, udvikling og forskning. I kan udvikle ny viden og færdigheder og være innovative i forhold til pædagogisk praksis. Og nu har I kompetencer til at eksperimenter og udvikle pædagogisk praksis.

- Flere af Jer skal ud og udfylde den vigtige plads pædagogerne har i velfærdssamfundet og gennem et arbejde gøre en forskel. I dagsinstitutioner, på specialområdet og på skolefritidsområdet. Som pædagoger er I et stærkt fundament i velfærdssamfundet.

- Som pædagog har I en central rolle i forhold til andre mennesker. Pas nu på at jeres praksis ikke bliver for målrationel og styret af politiske og lovgivende direktioner - husk at det er mennesker i arbejder med. Giv jer tid til at se og møde de mennesker, i skal arbejde med. Alt behøver ikke have en bestemt formål. Samvær, hvor I lytter til det menneske i møder og er tilstede i relationen, er central i socialisering og dannelsesprocesser, sagde uddannelsesleder Kristine Buus Johansen.

Eksamensbeviser blev uddelt til de nye pædagoger Foto: Jens Anton Nordestgaard
Eksamensbeviser blev uddelt til de nye pædagoger Foto: Jens Anton Nordestgaard
Uddannelsesleder Kristine Buss Johansen holdt dimissionstalen Foto: Jens Anton Nordestgaard
De små var også med. Det er jo dem, det også handler om i det pædagogiske arbejde Foto: Jens Anton Nordestgaard
Rødvinen er klar til alle alle gæsterne Foto: Jens Anton Nordestgaard
Gaver og eksamensbeviser studeres sammen med familien Foto: Jens Anton Nordestgaard
Læs også
<span>Galleri:</span> Et nyt hold pædagoger dimitteret <span>Galleri:</span> Et nyt hold pædagoger dimitteret
Læs også:
Galleri: Et nyt hold pædagoger dimitteret