Familietragedie førte til en ny vej i livet: Viceborgmester springer ud som forfatter

Viceborgmester i Ikast-Brande Kommune, Simon Vanggaard, (DF), er sprunget ud som forfatter. På fredag holder han boglancering i Bakkehuset

17. november 2020, 09.23

Simon Vanggaard i sit kontor på Claire. Her er han i i gang med at bygge sin virksomhed Vanggaard Advice op fra bunden. Han sprang ud som selvstændig i februar i år. Foto: Tom Laursen

IKAST Han har prøvet meget i sit 31-årige liv. Han har arbejdet sig op som den næstmest magtfulde politiker i byrådet, han er iværksætter, han er uddannet folkeskolelærer, han er musiker, og nu er han også forfatter. Viceborgmester i Ikast-Brande Kommune, Simon Vanggaard, (DF) kan på fredag præsentere sin nye bog »Rockstjerne eller Statsminister«. En selvbiografi, hvor Simon Vanggaard ærligt tager læseren med rundt i alle afkroge af sit liv. Både politisk og i særdeleshed også privat. Bogens hovedbudskaber kredser om følelser. Om vigtigheden af at turde vise og tale om dem. Om vigtigheden af, at vi i det hele taget skal tale med hinanden om, hvordan vi har det.

- Det er en bog, der også handler om ens forventninger til sig selv. Om selvværd og om anerkendelse. Det er samtidig en fortælling om, hvordan det er at vokse op på heden. En fortælling om livet i en arbejderfamilie, hvor værdierne er, at man skal yde, før man kan nyde. Og at man skal sætte tæring efter næring. At vokse op i en familie hvor man hjælper hinanden, men hvor man undgår at mærke sine følelser, hvis man kan. Det har vist sig at have store konsekvenser at pakke sine følelser væk. At flygte fra dem - og det er blandt andet det, jeg kommer omkring i min bog, siger Simon Vanggaard.

Talkshow og baggrund

På fredag sætter forfatteren sig til rette i Bakkehuset ved siden af tidligere chefredaktør Steen Hebsgaard, som sammen med direktør Bo Jensen har været Simon Vanggaards sparringspartnere undervejs i bogens tilblivelse. Her vil journalist Anne Krøjgaard styrer slagets gang, hvor publikum kommer bag om bogen, og om hvordan det har været at kaste sig ud i forfatterskabet.

Det er fortsat muligt at tilmelde sig, og corona-restriktionerne bliver naturligvis holdt i hævd.

- Da det er et kulturelt arrangement, er vi ikke omfatttet af forsamlingsforbuddet på 10 personer. Vi har naturligvis tjek på sikkerheden, og seancen foregår også over to omgange. Den første begynder klokken 15, mens anden seance begynder klokken 16.30, lyder det fra Simon Vanggaard.

Han glæder sig til at dele ud af sine oplevelser, og han håber, at bogen kan inspirere andre mennesker.

- Jeg har selv lært, at man kan komme en tur ned at vende, hvis man gemmer sorg, frustrationer og problemer væk og ikke er nærværende. Det oplevede jeg på egen krop sidste år, siger Simon Vanggaard med henvisning til, at politikeren sidste år blev ramt af stress.

Den historie og mange flere vil han løfte sløret for på fredag.

På fredag lancerer Simon Vanggaard sin nye bog »Rockstjerne eller Statsminister«. Forsiden er tegnet af den lokale kunstner Anette Zimmerlund. Foto: Tom Laursen