En Busk, der forgrener sig

19. september 2018, 08.55

Peter Busk bor med sin familie i en villa i Brande, hvor hans firma også opererer fra. Han er glad for at være vendt hjem til sin fødeby; både i forbindelse med familielivet og firmalivet. Foto: Presse

IVÆRKSÆTTER Det skulle egentlig bare have været et enkeltmandsfirma, da Peter Busk, familien og firmaet flyttede fra Måløv ved København og tilbage til fødebyen Brande.

Men ordrebogen blev løbende fyldt ud, og efterhånden begyndte Peter at kigge sig om efter arbejdskraft, da han så, at ordrerne var der til det, og han havde fået blod på tanden til at kaste sig ud i endnu en virksomhed med fastansatte. Ligesom dengang Malerfirmaet Busk var aktivt i Københavnsområdet.

- Kunsten til at sige nej, evner jeg ikke. Jeg vil altid gerne lave mere. Jeg havde ellers besluttet mig for aldrig mere at skulle have ansatte, da det ikke altid var lige nemt i København. Men som tiden gik, efter jeg startede i Brande, og jeg blev ældre, mere moden og kunne mærke, at jeg var klar til opgaven med at have ansatte igen, ansatte jeg først en lærling, siger Peter Busk.

Vedholdende jyder

I dag omkring fem år efter at Malerfirmaet Busk startede op i Brande, har Peter, der også selv svinger pensler og ruller, to malersvende ansat samt en malerlærling. Det er anden lærling, firmaet er ved at udlære. Den første udlærte svend fra firmaet er sidenhen vendt tilbage for at arbejde som svend.

- Jyderne er mere loyale, arbejdsomme og vedholdende, i forhold til den arbejdskraft jeg kunne få i København. Og så er de dygtige. Men det er utroligt svært at finde arbejdsløse malersvende her i området. Men det er heldigvis lykkedes mig at få nogle dygtige svende og lærlinge. Ja, det er et held, at jeg har to malersvende, siger Peter Busk, der har ansatte fra Herning, Bording og Farre.

Kvalitet over kvantitet

Malerfirmaet Busk tager sig hovedsageligt af opgaver som: vedligeholdelse, renovation og ombyg. De fleste af opgaverne udføres i Brande og Ikast.

- Vi laver sjældent opgaver på nybyggeri, da den slags opgaver kommer i licitation. Og det er typisk firmaer, som svækker på kvaliteten for at opnå den billigste pris, der vinder den slags opgaver. Vores malerfirmas filosofi er kvalitet over kvantitet. Og kvalitet koster lidt mere - noget der sjældent er plads til i nybyggeri, siger Peter Busk.

Og det gode ordreflow, firmaet har oplevet indtil videre, forventer Peter, vil fortsætte frem i tiden.

- Der er masser af arbejde at få i området. Normalt når annoncesælgere ringer til mig for at sælge mig en annonce i for eksempel deres avis, med henblik på at jeg kan få flere opgaver, spørger jeg altid, om de ikke kan hjælpe med at skaffe flere malersvende frem for mere arbejde, siger han.