Julestemningen i rette Winckler

Kærmindeparken i Bording havde hyret Michael Winckler til at synge julen ind

Udgivet:29. december 2022, 13.00

Læsetid:3 minutter

Michael Winckler ikke bare ligner, han lyder også som sin far. Foto: Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist

5 måneder siden

BORDING Julestemningen var sat op i de helt rette Winckler, da Kærmindeparken to dage før jul havde inviteret til julekoncert i salen.

Der var ikke kun dækket op rundt ved bordene, der var også dækket op foran, hvor en guitar og andet elektronik varslede, at noget mere var i vente. Med penge fra ensomhedsmidlene kunne leder Dorthe Melgaard byde velkommen til en eftermiddag, hvor der skulle synges med og hygges igennem med gode, gamle, klassiske julesange.

- Julen er lige om lidt, og der er så meget, vi kan glæde os til, og det kan I også her i eftermiddag, så min opfordring er, at vi skal hygge os og få sunget igennem, sagde hun og bød velkommen til Michael Winckler, der havde taget sit julerepertoire med.

Michael Winckler er søn af den navnkundige Gustav Winckler, men knap så kendt som sit fædrende ophav. Han har i årevis optrådt med både sin fars og egne sange. Han er en erfaren underholder, der i festsalen i Bording bevægede sig rundt i lokalet og indsmigrede sig hos publikum, som på trods af den forholdvis høje alder alligevel havde mobiltelefoner gemt i håndtaskerne. De blev hevet frem for at forevige øjeblikket.

Blandt tilskuerne var Gudrun og Vagner Madsen, der efter et langt liv i Pårup flyttede ind på Kærmindeparken for et lille år siden.

De havde haft en travlt dag,og var lige ved at glemme eftermiddagens koncert

- Det har været en lidt hektisk dag, hvor vi har skullet nå meget, sagde Gudrun Madsen, mens hun hjalp ægtemanden med at få lidt kaffe i koppen.

- Vi var tæt på at falde i søvn, men ville da ikke gå glip af oplevelsen, erkendte hun med et smil på læben.

Hun var i sin tid stor fan af Michael Wincklers far, Gustav, og husker tydeligt, at hun var til koncert med ham i Funder Forsamlingshus, men også den dramatiske afslutning på både hans liv og karriere.

Gustav Winckler blev nemlig dræbt i et trafikuheld den 20. januar 1979 ved Kjellerup.

De dybe toner

Michael Winckler har ikke kun arvet sin fars efternavn, men i høj grad også hans stemme og har således ingen problemer med at synge sin fars kendte klassikere.

- Det er jo i de dybe toner, pengene ligger, sagde han - efter at have leveret et par af de klassiske, gamle danske julesange »Dejlig er den himmelblå« og »Julen har bragt«

Han blev i sin fars univers og sang et par sange, som han havde fået oversat og skrevet dansk tekst til. Han krydrede det med par nyere klassikere og fik hele salen til at synge med på »Højt fra træets grønne top«, som de fleste trods alt kender teksten til. Og så sluttede han med en af sine egne sange.

- Det har været en travl og god dag. Jeg kunne da huske de fleste af sangene, konkluderede Gudrun Madsen, der undervejs havde sunget med på de kendte julesange og for alvor taget hul på julehyggen med en stemme, som sender glade minder tilbage til ungdommen, hvor det var en anden Winckler, der stod for den musikalske underholdning i det lokale forsamlinghus.

Gudrun og Vagner Madsen var i sin tid fans af Gustav Winckler og nød en eftermiddag med julesange sunget af idolets søn, Michael Winckler. Foto: Henrik Ole Jensen
Kendte og nyere julesange blev sunget i festsalen på Kærmindeparken i Bording. Foto: Henrik Ole Jensen
Michael Winckler lærte allerede som ung at spille guitar og havde den og »et helt symfoniorkester« med til Kærmindeparken i Bording. Foto: Henrik Ole Jensen
Michael Winckler har som sin far en ægte »crooner«-stemme, som passer strålende til de kendte, klassiske julesange. Foto: Henrik Ole Jensen