Nederlag i Ikast: Dansk drømmestart rakte ikke mod verdensmestrene

De danske håndboldkvinder tabte knebent 27-29 til de norske verdensmestre i en fyldt IBF Arena i Ikast

Udgivet:02. oktober 2022, 18.25

Læsetid:2 minutter

Sarah Iversen fra Ikast Håndbold sætter sig igennem i landsholdstrøjen. Det var dog Norge, der endte med sejren trods en dansk drømmestart. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

6 måneder siden

HÅNDBOLD Overraskelsen lurede efter en dansk drømmestart. Men det endte, som det oftest gør, når de danske håndboldkvinder møder Norge i disse år. De norske verdensmestre tog sejren, da de nordiske naboer søndag afsluttede Golden League-stævnet med et storopgør i Ikast.

Norge vandt 29-27 i IBF Arena, selv om danskerne førte 13-9 ved pausen efter en regulær drømmestart.

Danskerne stormede nemlig af sted til 5-0 og 9-2 på bare 13 minutter, hvor alt fungerede de rød-hvide, mens Norge ikke var til at kende.

Forsvaret stod godt, Sandra Toft strålede i målet, og angrebsmæssigt var der godt flow i spillet med Anne Mette Hansen som en iøjnefaldende profil. Hun scorede fem af de første otte danske mål.

Men Norge er både verdensmestre og europamestre, og det norske hold er også kendt for mental styrke. Det viste de også denne gang, selv om der »kun« var tale om en testkamp ved Golden League.

Norge sluttede halvlegen bedst og fik reduceret det danske forspring fra syv til fire mål. Og i anden halvleg var det gæsternes tur til at få en ønskestart. Norge scorede de første fire mål på stribe efter pausen, og så var det danske forspring væk.

Danskerne sled for hver eneste scoring overfor det norske forsvar og Katrine Lunde i målet i den fase. Norge kom lettere og lettere til sine træffere med Henny Reistad en sprudlende ung stjerne - og hun blev godt suppleret af Vilde Mortensen Ingstad og den tidligere Ikast-spiller Veronica Kristiansen.

De rød-hvide holdt liv i spændingen hele vejen. Men nordmændene, der ellers var uden de skadede profiler Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal, slap aldrig føringen i det sidste kvarter.

Det er sjette gang i træk, at Norge slår de danske håndboldkvinder på lidt under tre år.

Men de danske håndboldkvinder afsluttede trods alt Golden League-stævnet flere niveauer bedre, end holdet indledte firenationers-turneringen i torsdags med kollapset mod Holland.

Der venter en testturnering mere for det danske landshold kort før afrejsen til EM. Det er Golden League-stævnet i Norge fra 27. oktober til 30. oktober. EM-slutrunden begynder 4. november i Slovenien, Montenegro og Nordmakedonien.