MCHs planlægningschef pludselig død: Han var tovholder på de spektakulære forvandlinger

MCH’s planlægningschef og tidligere direktør på Midtjysk Farveri, Martin Gehling, var med til at forvandle de rå haller til alt fra supercross og svømmestadion til håndboldbaner og rockkoncerter

31. januar 2020, 05.00

MCH-planlægningschef Martin Gehling er pludselig død i en alder af 52 år. I 2013, da dette foto er taget, var han ansvarlig for forvandlingen af Jyske Bank Boxen til »svømmehal« i forbindelse med EM i svømning. Foto: Tony Brøchner

NEKROLOG Martin Gehling, Ikast, er pludselig død i en alder af 52 år.

Siden Martin Gehling kom til MCH for 10 år siden som planlægningschef, har han været med til at lægge et utal af store og detaljerige kabaler for, hvordan man kunne rumme ikke bare et enkelt, stort arrangement - men også få det til at spille sammen med de forrige og kommende anvendelser af messehallerne på Vardevej, Jyske Bank Boxen, Kongrescentret og MCH Arena.

Et godt eksempel var sidste år ved denne tid, hvor der først var Sport 2018 og umiddelbart efter VM i Håndbold efterfulgt af Formland, motorshow og SuperCross, hvor 5000 ton jord skulle først ind og så ud igen for at skabe plads til Ferie for Alle, MGP og Dansk Varmblods Hingstekåring - alt sammen inden for to måneder.

Det var også Martin Gehling, der havde styr på forvandlingen af Boxen til »svømmehal« i forbindelse med EM i svømning i 2013. Og sammen med økonomichef Bjarne Krogstrup var han tovholder på projekt Fremtidens MCH med blandt andet nyt ankomstområde og bedre parkeringsforhold.

Derudover var en voksende del af jobbet løbende risikovurderinger i samarbejde med politiet og sikkerhedssamarbejde med PET, når eksempelvis kongelige var på besøg.

Han var let at holde af

Men alle Martin Gehlings faglige kompetencer ufortalt var han først og fremmest et familiemenneske, der elskede sine børn og sin samlever, Susanne Juhl Christensen, som han havde mødt på deres fælles arbejdsplads i 2013, og som han skulle have været gift med dette forår.

Sammen blev de for knap fire år siden forældre til en søn, og Martin Gehling var desuden fra et tidligere ægteskab far til en datter, som er på efterskole, samt en voksen søn og en voksen datter.

Parret byggede for fem år siden hus med udsigt over den golfbane i Ikast, som han holdt af at spille på. Han havde også styr på fodboldresultaterne og holdt med FCM.

Martin Gehling var et menneske, der var let at holde af, og han knyttede gerne langvarige venskaber - blandt andet havde han stadig tæt kontakt med en gruppe gymnasiekammerater fra Viborg og gamle badmintonkammerater.

Han befandt sig godt ved den tændte grill og fyldte gerne bordet med familie og venner - ofte ville han bidrage til samværet med lidt sjov, en kvik bemærkning eller et skælmsk blik, der kunne understrege en pointe. Denne facon gjorde ham også til et værdsat og aktivt medlem af erhvervsklubben FEI.

Begyndte på Midtjysk Farveri

Oprindelig var Martin Gehling fra Viborg. Som ung blev han uddannet cand.merc. ved Handelshøjskolen i Aarhus og kom derefter til Midtjysk Farveri i Ikast, hvor hans far, Alfred Gehling, var direktør. Her arbejdede far og søn side om side - de første 10 år var Martin Gehling logistikchef, og de sidste to år, inden farveriet lukkede i 2005, overtog han direktørjobbet.

Herefter fulgte år med logistikopgaver i blandt andet Skjern Trikotagefarveri, B&O og som selvstændig konsulent, før Martin Gehling i 2010 fik ansvaret for planlægning og sikkerhed i MCH.

Martin Gehling døde uventet i hjemmet i Ikast natten til søndag i denne uge. Han efterlader sin samlever, Susanne Juhl Christensen, sin mor, Jytte Gehling, børnene Alexander, Emilie, Katrine og Sebastian, en søster og en bror.

Han bliver bisat fra Fonnesbæk Kirke i Ikast lørdag 1. februar klokken 11.00. -sejer