Ung Ikast-kvinde træder ind i hovedbestyrelse

22-årige Louise Damholt Markusen, Faurholt, har altid været medlem af KFUM og KFUK. Nu sidder hun som yngste medlem i hovedbestyrelsen i København

Udgivet:09. januar 2021, 05.56

Læsetid:3 minutter

- Jeg er den, der har været ung sidst, og det er netop dem vi skal kunne favne og være noget for, siger Louise Damholt Markusen, nyvalgt til KFUM og KFUKs hovedbestyrelse Foto: privat

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST - Hun er kun lige flyttet til København for at studere. Men alligevel var et medlemskab i KFUM og KFUK i hovedstaden noget, der hurtigt var på plads. Og knap havde 22-årige Louise Damholt Markusen fra Faurholt fået fodfæste på Sjælland, før end hun fik en opfordring til at stille op til hovedbestyrelsen i KFUM og KFUK.

Det tænke jeg da lige lidt over. Jeg har aldrig været engageret i bestyrelsesarbejde på den måde. Men det var spændende og så sagde jeg ja, fortæller Louise Damholt Markussen.

Hun er født og opvokset lagt ude på landet nord for Faurholt og har lige så længe hun kan huse været en del af den kristelige organisation KFUM og KFUK.

- Vi gik i familieklub og mødtes med andre familier til fællesspisning og sjove aktiviteter i Ikast KFUM og KFUK, da jeg blev lidt ældre kom jeg i den kreative klub Y-design og hyggede mig også der. Men det er specielt hos Ten Sing under Herning KFUM og KFUK at jeg har været engageret og involveret, fortæller Louise Damholt Markussen.

Sang og musik

Her handlede det om sang, teater og perfomance for fuld udblæsning.

- Jeg var ikke direkte i bestyrelsen, men var da medarrangører og ansvarlig for flere ting, fortæller hun.

Louise Damholt Markusen gik på Nordre Skole og videre på det almene gymnasium i Ikast, hvor hun ikke gik på musiklinjen, men bioteknologi.

- Jeg var da fristet af musiklinjen,men jeg har altid vidst, at jeg ville være dyrlæge, så det er, hvad jeg har været i gang med siden sommeren 2020, fortæller Louise Damholt Markusen.

Yngste medlem

Men hun har altså også fået en plads i KFUM og KFUKs hovedbestyrelsen, som det absolut yngste medlem.

- Jeg tænker, jeg kommer som det friske pust og det ubeskrevne blad. Jeg har som sådan ikke sat mig nogle mål om, hvad jeg skal opnå og hvor jeg gerne vil have drejet tingene hen. Men det er da ingen hemmelighed, at KFUM og KFUK står langt stærkere i det jyske end i København. Så jeg forestiller mig, at KFUM og KFUK skal gøres mere synlig, bredere og mere tydeligt, som et attraktiv sted at mødes, siger den unge midtjyde.

KFUM og KFUK vil for nogle være forbundet med tro og kirke.

- Og ja det er det da også, siger Louise Damholt Markussen.

Hun betegner sig selv som et troede menneske, men mener omvendt ikke, at det er noget, der skal være afgørende for om, man vil være en del af KFUM og KFUK.

Personlig - ikke privat

- Jeg plejer at sige, at måden jeg tror på er personlig, men ikke privat. Jeg taler gerne om det, og svarer gerne på nysgerrige spørgsmål. Men jeg synes som sagt ikke det skal være det, der afgør om, man har lyst til at være en del af organisationen.

- Man har jo lov til at være søgende og tvivlende og samtidig søge fællesskabet. KFUM og KFUK er baseret på kristne grundværdier. Men man kan jo sagtens være med i fællesskabet, understreger Louise Damholt Markusen.

Ung med de unge

Hun glæder sig til at få indblik i, hvordan organisationen fungerer indefra. Hvordan og hvorfor træffer man beslutninger.

- Jeg er den yngste, og trods alt den, der sidst har kunnet kalde sig ung. Det er også dem, altså de unge - jeg har kontakt med, og dem, som jeg synes det hele handler om, og dem vi skal arbejde for, siger det nyvalgte hovedbestyrelsesmedlem i KFUM og KFUK og understreger: Jeg glæder mig.