Ny Ikast-Brande-film får premiere på kulturnatten

Gode kulturoplevelser på vej i efteråret

Udgivet:14. juli 2023, 12.30

Læsetid:3 minutter

En ny film om Ikast-Brande er under produktion. Den får premiere på kulturnatten 6. oktober. Her ses en optagelse fra Hampen Sø. Foto: Privatfoto

2 måneder siden

IKAST-BRANDE En ny film om Ikast-Brande er under produktion. Ideen er, at den skal vises som en premierefilm på kulturnatten 6. oktober.

Kulturkonsulent Carsten Jensen skriver i en pressemeddelelse, at alle, der holder et fællesspisningsarrangement, kan få lov at invitere til premieren.

- Er du interesseret i at spise middag med familien, venner, naboer, gaden, fodboldholdet, strikkeklubben eller morgensvømmerne, så tag fat i dem, du vil - lige der, hvor du er. Vi er ved at producere en film om kulturen i Ikast-Brande. Den kan ses af alle, der afvikler Kulturnat i Ikast-Brande, skriver kulturkonsulenten., som gerne hører fra interesserede, der vil holde fællesspisning og filmpremiere.

Gadeteater

Er man til gøgl og underholdning, så kan Ikast-Brande også byde på gadeteater i dagene fra 20-22. august.

Le Contrevent optræder to gange på torvet i Ikast 20. august. Publikum får en oplevelse på et flyvende tæppe og skal herfra fornemme at flyve afsted, mens en pianist lader fingrene glide hen over klaveret. Det flyvede tæppe er som en karrusel, der letter ved anslag af første node, og gæsterne på tæppet flyver bogstaveligt igennem musikken.

Psychochicken er den italienske charlatan med det borgerlige navn Fausto Giori, som man friviligt lader sig snyde af. Han inviterer publikum på en vild oplevelse af improvisation og illusion.

Søndagen i Ikast byder også på et besøg af et sæt argentinske tvillinger, der i en cirkusforestilling tager publikum med ind i en sjov og unik fortælling om, hvordan det er være makkerpar.

Crazy Pony dækker over pauseklovne af bedste kvalitet. En taler engelsk, en taler fransk. De to performers ser en fin detalje i musikkens historie.

Ikast-Brande Gymnasium og Torvet i Brande får tirsdag 22. august besøg af The Acoustic Transformers, som måske er verdens mest bæredygtige orkester, der genbruger alt: Instrumenter, kostumer og også sange. De har gendesignet deres instrumenter, kostumer skabt af genbrugsmaterialer, og de sætter sving i en musikalsk optræden, når det hele sammensættes med genbrugte sange. Ensemblets overdrevne forsøg på at være miljøvenlige bringer en humoristisk og scenisk handling i spil i forestillingen.

Fællesskabsuge

Carsten Jensen kan også fortælle, at Fællesskabsugen afvikles i perioden 4.-11. oktober.

En aktivitet, der opstod for to år siden i forlængelse af Patrick Cakirlis march mod ensomhed.

- Vi laver hvert år et fælles program med en oversigt over de aktiviteter og arrangementer, der er på tværs af kommunen. Det handler om at udvikle og sætte fokus på allerede eksisterende fællesskaber, siger Carsten Jensen.

Frivillighedscentret står for at koordinere og samle tilbuddene, og på deres hjemmeside kan man læse, at Fælleskabsugen er en fin anledning til at rette et særligt fokus på fællesskabet. Både foreninger, grupper, frivillige og kommunale tilbud kan være med og invitere indenfor. Aktiviteterne annonceres i et fælles program i september.

Vild med ord

Litteraturfestivalen Vild med Ord er planlagt til uge 37, det vil sige 11.-16. september.

Her er årets tema kvinder og byder på besøg af Alberte Winding, Katrine Marie Guldager, Gertrud Tinning og Tove Ditlevsens barnebarn Lise Munk Thygesen.

Publikum kan opleve indlevende og underfundige fortællere og forfattere til Vild med Ord.