Fint udgangspunkt for FCM: Egyptisk drømmedebut og sur udligning på sidste aktion

Emam Ashour bragte FCM foran på et drømmemål i sin debut, men Sporting CP udlignede i tillægstiden. Genoplev Europa League-duellen, som den udspillede sig i livebloggen

Udgivet:16. februar 2023, 23.24

Læsetid:2 minutter

Emam Ashour (t.v.) fejrer sit drømmemål til 1-0 for FCM mod Sporting CP. Foto: Pedro Nunes/Reuters/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD FC Midtjylland leverede en stærk præstation og fik et godt resultat i Lissabon. Men Ulvene står alligevel tilbage med blandede følelser efter den første af to kampe i 1/16-delsfinalen af Europa League mod Sporting CP.

Den portugisiske storklub udlignede nemlig i dommerens tillægstid. Ja, faktisk på kampens allersidste aktion. Således endte torsdagens opgør 1-1 på Estádio José Alvalade i Lissabon.

FCM kom i front 13 minutter før tid på et drømmemål af holdets nyindkøbte egyptiske profil. Emam Ashour opsnappede en skæv aflevering fra Sporting-keeper Antonio Adan cirka 30 meter fra mål og knaldede bolden i mål med et hårdt drøn af et venstrebensspark til 1-0.

Udligningen faldt fire minutter inde i overtiden. Engelske Marcus Edwards sendte et indlæg i feltet, og Sportings anfører, Sebastian Coates, nettede med pandebrasken inde foran.

Stenhårdt midtjysk presspil

Udligningen var ikke ufortjent. Men den var selvsagt bitter set med midtjyske briller, for dommeren blæste opgøret af få sekunder efter scoringen.

Sporting CP var mest i boldbesiddelse, men FC Midtjylland arbejdede kampen igennem stenhårdt i presspillet og holdt portugiserne i kort snor og nede på relativt få chancer.

Portugiserne havde dog trods alt to gode tilbud før pausen - ét til Arthur Gomes og ét til Diego Goncalves.

Men efter pausen bed FCM endnu mere fra sig, og midtjyderne begyndte også selv at komme til chancer. Det kulminerede, da Emam Ashour bragede bolden i mål og sikrede sig selv en drømmedebut.

Men egypteren, som FCM 31. januar købte for 20 millioner kroner, var ikke den eneste debutant i aften. Også Frederik Heiselberg og lejesvenden Armin Gigovic fik debut på en aften, der var få sekunder fra at blive meget mindeværdig.

Trods ærgrelsen over udligningen kan FC Midtjylland dog glæde sig over et fint udgangspunkt til returopgøret på MCH Arena på torsdag i næste uge.

Genoplev opgøret, som det udspillede sig i livebloggen lige herunder: