HIH vil udbygge god sæsonstart

Herning-Ikast Håndbold kan i aften lande den tredje ligasejr og den fjerde sejr i alt, når Ajax København kommer på besøg i Ikast

8. september 2021, 12.39

Emma Lindqvist kender stadig kun til sejre i HIH-trøjen. Den svenske forsvarsekspert ankom fra H65 Höör før sæsonen. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD 26-18 over DHG Odense i pokalen, 28-20 på udebane mod Aarhus United i ligapremieren og senest 30-23 over Horsens Håndbold Elite hjemme i IBF Arena.

Herning-Ikast Håndbold har fået en noget nær perfekt start på sæsonen med tre sikre sejre på stribe - fordelt på én i Santander Cuppen og to i Bambusa Kvindeligaen.

I aften skal stimen udbygges, når HIH-kvinderne tager imod Ajax København i Ikast.

Træneren har sejrsrecepten klar mod en modstander, der ellers har drillet Herning-Ikast i de senere sæsoner. I sidste sæson tabte HIH i Bavnehøj-Hallen på Vesterbro, og året før blev det uafgjort samme sted.

- Vi skal koncentrere os gennem 60 minutter og ikke undervurdere på dem på nogen måde. Det tror jeg nu heller ikke, at vi gør, for vi husker alle, at vi spillede tre dårlige halvlege og kun én god mod dem sidste sæson.

- Men vi skal modsat heller ikke bilde os ind, at der skal en top-top-top-præstation til. Vi skal levere en koncentreret og solid præstation, hvor vi ikke begår for mange fejl, som Ajax kan udnytte imod os. Gør vi det, tror jeg, at Ajax kan komme til at slide meget for at lave mål mod vores forsvar, vurderer Kasper Christensen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold.

Ajax har ligesom HIH indledt sæsonen med lutter sejre. Københavnerne er ligeledes klar til kvartfinalen i Santander Cup, og i ligaen har Ajax slået Horsens og Holstebro i de første to runder.

Favoritværdigheden ligger dog hos Herning-Ikast, der igen må klare sig uden den nye playmaker, Sonja Frey. Den 28-årige østriger fik et slag på skulderen i ligapremieren i Aarhus og har problemer med skudarmen.

Træneren forventer, at der går to uger, før Sonja Frey kan spille igen.

Resten af truppen er til gengæld skadesfri og klar til kamp. Det gælder også landsholdsfløjen Emma Friis, som i lørdags måtte udgå med et blåt øje, da hun fik en albue i øjet i sejren over Horsens.

Aftenens kamp mod Ajax begynder klokken 18.30.