Ikast og Isenvad er klar til menighedsrådsvalg

Udgivet:07. september 2022, 11.50

Læsetid:1 minut

Foto: Privat foto

1 år siden

VALG 20. september er der valgforsamling i de to sogne, der har toårige valgperioder.

Ikast og Isenvad sogne skal vælge nye menighedsråd i år. De to sogne har toårige valgperioder, og det betyder altså, at valget står for døren. Der er valgforsamling tirsdag 20. september klokken 19.

Menighedsrådet er et demokratisk organ, der sætter retningen for kirkens arbejde. Menighedsrådet har blandt andet indflydelse på kirkens aktiviteter, personaleledelse, budget, bygninger og det sociale arbejde.

Mød kandidaterne

På valgforsamlingen kan man høre mere om menighedsrådets arbejde, og man kan møde de kandidater, der har meldt sig. Hvis man selv overvejer at stille op, kan man melde sig som kandidat inden eller ved valgforsamlingen. Aftenen munder ud i en skriftlig og hemmelig afstemning, og valgbestyrelsen orienterer om valgets resultat.

I fire uger efter valgforsamlingen er det muligt at indlevere alternative kandidatlister. Det vil udløse et afstemningsvalg 22. november. Hvis der på valgforsamlingen ikke kan skaffes kandidater nok til et fuldtalligt menighedsråd, skal der holdes en ekstraordinær valgforsamling 11. oktober.