Stærk første halvleg sikrede storsejr: Ikast satte København på plads

Ikast Håndbold cementerede tredjepladsen efter to sikre point i hovedstaden

Udgivet:12. marts 2023, 00.34

Læsetid:2 minutter

Ikast-spillerne kunne lørdag aften juble over en storsejr i nøglekampen ude mod København Håndbold. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

HÅNDBOLD Med to runder tilbage af grundspillet er Ikast Håndbold millimeter fra at sikre sig tredjepladsen i Kvindeligaen.

Den gode nyhed sørgede den midtjyske topklub selv for lørdag aften, hvor det i Frederiksberg Hallerne blev til en komfortabel udesejr på 32-21 over København Håndbold.

Matchen sikrede ikke kun to point til Ikast-holdet, sejren betyder også, at lørdagens modstander fra hovedstaden ikke længere kan indhente Kasper Christensens tropper, inden grundspillet rundes af om to uger. Nu er det kun Viborg HK, der på fjerdepladsen er fire point efter lokalrivalerne, som er en trussel på den front.

Storsejren i København blev en realitet efter en næsten komplet første halvleg fra Ikast-truppen, der i ugens løb har været hårdt ramt af sygdom.

Ved pausen førte gæsterne allerede med 19-9 - konsekvensen af en stærk holdpræstation. hvor defensiven og keeper Jessica Ryde lukkede totalt ned for værterne samtidig med, at udeholdets offensiv straffede de mange svaghedstegn hos københavnerne.

Efter en lige indledning på matchen trak Ikast for alvor fra i halvlegens sidste 10 minutter. Anført af blandt andre højrefløjen Line Mai Hougaard og stregen Sarah Iversen, der undervejs scorede på alle deres individuelle skud, og ikke mindst landsholdsplaymakeren Simone Petersen, som blev aftenens topscorer med otte skarpe træffere på 11 afslutninger.

Petersen var også involveret i en af aftenens meste succesrige taktiske indslag fra gæsterne: Syv-mod-seks-spillet, der inden pausen straffede København Håndbolds forhåbninger om et tiltrængt comeback.

Det lykkedes aldrig for hjemmeholdet, der i anden halvleg kun sporadisk fik skubbet til den klare Ikast-føring, som stille og roligt blev kørt hjem til en stensikker sejr.

I bestræbelserne om at sikre sig en plads i DM-semifinalerne får Ikast Håndbold - hvis holdet bevarer tredjepladsen - ét enkelt point med over i det kommende slutspil.

Først gælder det dog de to sidste opgør i grundspillet - onsdag aften hjemme mod Skanderborg Håndbold, inden midtjyderne slutter af ude mod Ringkøbing onsdag 22. marts.

Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Ikast-assistent var fire år i København Håndbold:</span> Skal slå gamle venner i nøgleopgør <span>Ikast-assistent var fire år i København Håndbold:</span> Skal slå gamle venner i nøgleopgør
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Ikast-assistent var fire år i København Håndbold: Skal slå gamle venner i nøgleopgør
Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Ikast-træner efter sløj præstation mod Viborg:</span> Jeg er bekymret <span>Ikast-træner efter sløj præstation mod Viborg:</span> Jeg er bekymret
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Ikast-træner efter sløj præstation mod Viborg: Jeg er bekymret