Niels Laurits Thygesen fortæller om sit liv

Udgivet:11. november 2019, 07.34

Læsetid:1 minut

En af områdets mest markante erhvervsmænd - Niels Laurits Thygesen - gæster Ikast Slægts- og Lokalhistorisk forening og fortæller om sit begivenhedsrige liv med op- og nedture i tekstilindustrien. Her ses han fotograferet i 2017, hvor han fyldte 75 år og samtidig havde 50-årsjubilæum som leder af familiefirmaet. Foto: Flemming Hansen

3 år siden

Ikast Medstifter af og tidligere koncerndirektør for Thygesen Textile Group, forhenværende formand for Dansk Arbejdsgiverforening, reserveofficer med grad af premierløjtnant, landmandssøn og far til fire. Niels Laurits Thygesen har og har haft mange titler, ansvarsområder og bestyrelsesposter gennem sit 77 år lange liv.

Et heldigt tilfælde bringer i 1967 den dengang nyslåede dimittend fra Kolding Købmandsskole ind i tekstilbranchen. Niels Laurits Thygesen bliver samme år direktør på Trikotagegården, Fascia A/S i Ikast og indleder kort efter et samarbejde med sin fætter Niels B. Thygesen. Sammen med Niels Laurits Thygesens bror, Eskild Thygesen, etablerer de i 1971 tekstilfirmaet Tytex, der siden er solgt, men endnu ligger i byen.

Alle er velkomne

Efter flere år med ansvar for hver deres virksomhed samles familiedynastiet i 1991 under navnet Thygesen Textile Group, der i dag har hovedsæde i Ikast.

De fleste på Ikast-egnen kender Thygesen Textile Group og Niels Laurits Thygesens betydning for byen.

Nu har man mulighed for at lytte med, når en af områdets mest markante erhvervsmænd gæster Ikast Slægts- og Lokalhistorisk forening og fortæller om sit begivenhedsrige liv med op- og nedture i tekstilindustrien.

Foredraget er arrangeret af Ikast Slægts- og Lokalhistorisk forening og finder sted 14. november på Ikast Bibliotek. Alle er velkomne.