Ny skoleleder er valgt ud af 100 ansøgere

Engelske Kevin Brown er klar som ny chef ved skolestart august 2021

Udgivet:29. marts 2021, 14.26

Læsetid:3 minutter

Kevin Brown er den nye leder på Den internationale skole i Ikast-Brande. Han er leder af en internationale skole i Arizona. Foto: Privat.

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

2 år siden

IKAST Ikast-Brande Internationale Skole har netop fundet deres kommende leder.

Blandt et ansøgerfelt på 100 er valget faldet på engelske Kevin Brown, 59 år, der tiltræder ved skolestart august 2021.

Kevin Brown kommer fra en stilling som rektor på International School Tucson, Arizona, USA, hvor der som i Ikast er et par hundrede elever.

Han har tidligere været ansat på skoler i mellemøsten, både som leder på Al Nahda National School Abu Dhabi UAE og vicerektor på Muscat Oman ‘As Seeb International School.

- Men det er kæmpe skoler med flere tusinde elever og personalestab på flere hundrede. Det kan være et ensomt job at være skoleleder for så stor en organisation. Jeg foretrækker en lille skole, der er forankret i lokalsamfundet. Det tiltaler mig, og jeg fornemmer, at det er tilfældet i Ikast, fortæller den nyudnævnte skoleleder i telefonen.

I øjeblikket holder han og familien, der består af hustru og to sønner, »springbreak« en uges ferie, men er så småt begyndt at forberede sig på at skulle flytte til Danmark forud for skolestarten.

- Jeg har en midlertidig arbejdstilladelse i USA og var på udkig efter noget andet, da Ikast dukkede op som en mulighed. Jeg stopper ved skoleårets slutning her i USA til maj og så tager vi lige et smut forbi England for at besøge familien, som vi ikke har set i halvandet år, og så går turen videre til Ikast, forklarer han.

Kevin Brown har for år tilbage været i Danmark i forbindelse med sin ansættelse ved militæret, og han glæder sig til at dykke ned i den danske kultur, og specielt vores meget familie-orienterede liv glæder han sig til at opleve.

Kevin Brown har som englænder mange års erfaring med britisk og international uddannelse.

Han blev valgt efter tre interview-runder blandt 100 ansøgere fra alle dele er verden: USA, Kina, Egypten, Australien og Kenya.

Både ansatte og elevrådet har været hørt som del af udvælgelsesprocessen, inden bestyrelsen traf den endelige afgørelse.

Ingen af ansøgerne har dog haft mulighed for at komme fysisk til Ikast, så alle samtaler er foregået online.

Kevin Brown har en robust uddannelsesmæssig baggrund, suppleret af flere år som aktiv del af Royal Air Force, hvor han i de senere år underviste i lederskab og strategi. Kevin Brown har en masters uddannelse i uddannelse med fokus på inklusion samt diplomuddannelser i management og strategisk management.

Kevin Brown har sammen med sin hustru i mange år arbejdet som plejeforældre for udsatte børn, og de to sønner på ni og ti år er begge adopterede og som han siger - med til at holde ham i gang og til ilden.

Bestyrelsen på ISIB fremhæver, at Kevin Browns skolesyn er præget af mange års arbejde på internationale skoler med forståelse og viden om andre kulturer og respekt for anderledes måder at tænke og gøre ting.

Blandt andet er hans tilgang: “Success does not necessarily bring happiness, but happiness will always bring success” oversat til dansk: Succes betyder ikke altid lykke og glæde, men lykke og glæde vil altid ende med succes.

- For Kevin Brown er uddannelse og læring ikke en metervare, men skal forstås og tilpasses den enkelte elev, siger Kurt Møller Pedersen, der er bestyrelsesformand på den internationale skole.

ISIBs nye Head of School kombinerer stærke strategiske kompetencer med en holistisk uddannelsesmæssig indstilling.

- Vi får en leder, der både vil sikre et højt akademisk niveau og samtidig udvikle børnenes sociale og emotionelle intelligenser

Kevin Brown starter officielt på ISIB den 1. august 2021, men flytter forhåbentligt til Ikast i begyndelsen af juli. Kevin Brown er gift og har to børn med sig.

Når Kevin Brown ikke er skoleleder, underviser han i martial arts (Tai Jitsu). Familien er glad for udendørs sport og aktiviteter, mens sønnerne er optaget af både ishockey og fodbold.