Læserbrev: Det gode liv - som en far og bedstefar ser det

30. september 2021, 10.32

Svend-Erik Mosegaard Hansen. Foto: Privatfoto

LÆSERBREV KD sætter alle mennesker før systemet og har fokus på det gode liv.

For os i KD er familien, de nære fællesskaber, foreningslivet, decentralisering og værdighed nøgleord i det politiske arbejde. Bl.a. derfor er jeg medlem af Kristendemokraterne og stiller op til kommunalvalget i november for KD.

Når jeg tænker på det gode liv, så er det, når der er plads til os alle, og vi viser hinanden respekt; det kan være ved, at vi hjælper hinanden, men det er også, at systemet - kommunen - hjælper, hvis der er noget, vi ikke selv kan klare. Derfor betaler vi skat. Jeg har en tanke om, at vi alle skal have lov til at leve på den

måde vi ønsker. Selvfølgelig skal vi følger reglerne. På den måde er der plads til os alle.

Livet kan sommetider giver udfordringer, såsom sygdom - både de synlige og usynlige. Bliver vi udsat for sådanne sygdomme har jeg et ønske om, at vi kan blive hjulpet.

I KD mener vi, at der i stor grad skal gives mere frihed til familierne. Skoler og pasningstilbud skal opnormeres, så det virker professionelt og effektivt. Familien er en central drivkraft for vores samfunds fremtid, og derfor er det også naturligt, at familierne skal leve et frit og lykkeligt liv.

Jeg har børn og børnebørn, og der har jeg et stort ønske om at vores velfærdssystem giver dem håb om en god fremtid. Det er vigtigt, at mine børnebørn, der bliver passet i vuggestuen og børnehaven er i institutioner med en normering, så deres hverdag er god og lærerig ved, at der er varme hænder nok til at tage sig af dem.

Jeg bor selv i en landsby, og jeg håber der bliver taget hånd om, at det forbliver muligt at bo i landsbyen, og vi kan have skole, samt at de børn, der bor her, har samme muligheder, som dem der bor i de større byer. Jeg har stor fornøjelse af at være med i foreningslivet og ønsket er, at vores kommune vil give mulighed for, at der fortsat kan være en stor bredde i tilbud af foreninger, og at det ikke kun er elitesporten der satses på.