Større brand i industribygning

Det lykkedes brandfolkene at afskærme en industribrand, så den ikke spredte sig til en nærliggende bolig

Udgivet:24. november 2022, 17.48

Læsetid:1 minut

De lokale brandfolk i Brand & Redning MidtVest fik assistance fra kollegerne i Nørre Snede og Give. Foto: Flemming Hansen

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør
Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2003. Blev redaktør på Herning-redaktionen i 2022 og har tidligere været en årrække på avisens erhvervsredaktion
Se flere artikler af Brian Kjær Andersen

10 måneder siden

BRANDE Torsdag eftermiddag udbrød der brand ved en virksomhed på Dørslundvej i Brande. Det oplyste Midt- og Vestjyllands Politi i en besked på Twitter.

- Vi er tilstede sammen med Brand & Redning i forbindelse med større brand i industribygning på Dørslundvej. Ingen personer er kommet til skade. Giv plads i området til redningsmandskabet, lød meldingen fra politiet.

Branden brød ud omkring klokken 14.00. Der var tale om to haller ved en trævirksomhed, hvor flammerne hurtigt fik voldsomt fat.

- Ilden går hurtigt igennem taget, og de to haller er totalt overtændt. Hallerne er bygget sammen med beboelsen, så vi koncentrerer os om at redde beboelsen, så det ikke spreder sig dertil. Det lykkes os at adskille, så beboelsen kun er lidt røgskadet, men ellers er der ingen brand derinde, fortæller Henrik Dam Sørensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

Han kan til gengæld konstatere, at de to haller er totalt nedbrændt. Branden kom hurtigt under kontrol, men med efterslukningen var der brandfolk i sving det meste af eftermiddagen.

For at få sat hurtigt og effektivt ind mod flammerne blev der tilkaldt assistance fra brandkollegerne i Nørre Snede og Give - og i alt var der syv brandbiler på adressen på Dørslundvej.

Efter brandslukningen afspærrede politiet området for blandt andet at undersøge, hvad der kan have forårsaget brande