Officielt: FCM køber stjernen hjem fra Rusland

Anders Dreyer har skrevet en fireårig kontrakt med FC Midtjylland, der har købt offensiv-stjernen fri hos russiske Rubin Kazan

Udgivet:06. juli 2022, 20.39

Læsetid:2 minutter

Anders Dreyer er tilbage i FC Midtjylland efter et omtumlet år. Den 24-årige angriber eller kantspiller har allerede scoret 25 mål i FCM-trøjen. Nu venter der formentlig mange flere i de kommende fire år. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

9 måneder siden

FODBOLD Superligaens største profil er tilbage i Superligaen.

FC Midtjylland har landet en aftale med Anders Dreyer, som alene i foråret diskede op med 7 mål i 13 kampe.

De danske vicemestre har købt den 24-årige offensiv-spiller fri fra russiske Rubin Kazan, og Dreyer har nu skrevet kontrakt med FCM frem til sommeren 2026.

- Vi er enormt stolte af og glade for, at det har kunnet lade sig gøre at få en permanent aftale i stand med Dreyer. Han er en topspiller, og det har vi set i begge hans perioder i Midtjylland, hvor der har været et fantastisk match mellem ham og klubben, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

- Nu fortsætter samarbejdet, og det er er klart, at det giver os en større chance for at indfri vores målsætninger. Han er et utroligt stærkt kort i vores offensiv, og vi glæder os til at se meget mere til hans store kvaliteter på både den hjemlige og internationale scene, hvor vi går en spændende periode i møde, pointerer Svend Graversen.

Ønskede et permanent skifte

Anders Dreyer benyttede sig i foråret af den mulighed for at få sin kontrakt suspenderet, som det internationale fodboldforbund FIFA åbnede op for.

Siden har FIFA gjort det muligt at få kontrakten suspenderet i yderligere ét år, men Anders Dreyer ønskede denne gang et permanent skifte væk fra Rubin Kazan, der i øvrigt endte med at rykke ud af den bedste russiske liga i foråret.

- Da FIFA fik meldt ud, at jeg kunne suspendere min kontrakt i et år mere, var det selvfølgelig oppe at vende. Men jeg ønskede et permanent skifte, og det var Kazan med på. Jeg synes, FC Midtjylland er kommet til et sted, hvor europæisk gruppespil og pokaler er noget, man skal spille med om hvert år. Så det var et meget let valg, da FC Midtjylland kom på banen, siger Anders Dreyer i pressemeddelelsen.

Han havde angiveligt tilbud fra flere store tyrkiske klubber og mindst én tysk klub. Men han foretrak altså FCM, da det kom til stykket.

- Jeg har vundet Superligaen og pokaltitlen her i klubben, og det er noget, jeg gerne vil prøve en gang til. Jeg kommer ind med troen på, at vi har et godt hold her i FC Midtjylland, der kan spille med om begge ting i den her sæson, ligesom jeg også forventer, at vi skal deltage i et europæisk gruppespil, siger Anders Dreyer.

Offensiv-spilleren er i dag landet i Doorwerth i Holland, hvor FC Midtjylland er på træningslejr frem til søndag. Holdet spiller sin sidste træningskamp denne sommer på lørdag mod belgiske KAA Gent.

Anders Dreyer har ad to omgange tegnet sig for 25 mål og 25 assists i 82 kampe for FC Midtjylland. Nu har han som udgangspunkt fire år til at udbygge de i forvejen imponerende tal.

Anders Dreyer

Født 2. maj 1998 i Bramming (24 år)

Position: Kantspiller/angriber

Kontrakt med FC Midtjylland frem til 30. juni 2026

Klubkarriere:

Esbjerg fB 2012-18

Brighton & Hove Albion, England 2018-20

- St. Mirren, Skotland (leje) foråret 2019

- SC Heerenveen, Holland (leje) efteråret 2019

FC Midtjylland 2020-2021

Rubin Kazan, Rusland 2021-22

- FC Midtjylland (leje) 2022

FC Midtjylland 2022-

Udvalgte meritter:

Dansk mester 2019/20 med FC Midtjylland

Dansk pokalvinder 2021/22 med FC Midtjylland

82 kampe og 25 mål for FC Midtjylland

2 A-landskampe for Danmark