Plejecenter blev inviteret på bilværksted: Minderne vendte tilbage blandt reservedele og motorolie

Fem mænd fra Plejecenter Rolighedsparken var på besøg hos Autogaarden i Ikast. Her stod den på snak om biler, teknologi og værkstedshumor

Udgivet:01. marts 2023, 12.00

Læsetid:3 minutter

Tommy Nygaard fortæller om el- og hybridbiler, mens de fem bilnørder fra Rolighedsparken lytter, diskuterer og fortæller gamle anekdoter. Fra venstre ses Jens Jørgen Hellerup Johannesen, Henning Ahrendsen, Bjarne Thorsø Nielsen, Svend Aage Vangsgaard i grøn jakke og Anton Evald Kristensen. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

3 måneder siden

LIVSGLÆDE Lyset spreder sig i øjnene blandt de fem mænd, som sidder i en lille halvcirkel midt i biludstillingen hos Autogaarden i Ikast.

Indehaver Tommy Nygaard holder et billede af en retro, grøn Opel Kadet fra 1978 frem. Få øjeblikke forinden har Henning Ahrendsen fra Rolighedsparken spurgt, om ikke Autogaarden tidligere var et Opelværksted.

- Jo, det er helt rigtigt, siger Tommy Nygaard, som driver stedet med sin far, Ivan.

Et herligt tilfælde

Netop den grønne Opel Kadet var yderst populær, da de fem herrer fra Rolighedsparken selv var på arbejdsmarkedet. Til fælles har de en enorm interesse for biler. Flere har arbejdet enten som vognmand, mekaniker eller chauffør.

Jens Jørgen Hellerup Johannesen, Henning Ahrendsen, Bjarne Thorsø Nielsen, Svend Aage Vangsgaard og Anton Evald Nielsen er blevet inviteret på Autogaarden af Tommy Nygaard, som gerne vil give et indblik i virksomhedens historie. Det skal også ses i lyset af, at Rolighedsparken gennem de seneste år forsøger at samarbejde med byens virksomheder om at skabe oplevelser for borgerne.

Ergoterapeut Trine Bjørnsgaard fortæller, at mændene har glædet sig længe.

- Der bliver vakt nogle minder til live, og de har talt om udflugten længe. Sådan en begivenhed er med til at skabe livsglæde, og de lever højt på oplevelsen længe, forklarer Trine Bjørnsgaard.

Hun tilføjer, at udflugten kom i stand ved et herligt tilfælde.

- Vores bus her på Rolighedsparken var til service, hvor vi havde et par borgere med nede at hente den. Vi kunne mærke, hvordan de kiggede nysgerrigt ind mod værkstedet, og hvordan snakken gik på biler. En af dem foreslog, at vi spurgte, om vi en dag måtte komme på et rigtigt besøg, og sådan kom det i stand, smiler hun.

Hej morfar

Henning Ahrendsen sidder på sin rollator og lytter med interesse på Tommy Nygaard.

Han fortæller om Autogaardens over 40 år lange historie, og at virksomheden har været Suzuki-forhandler siden 2008. Han fortæller, desuden, at udviklingen har taget fart. I dag er man dybt afhængige af it-systemer.

- Vi kan jo ikke reparere en bil uden computere, og det værste, vi kan miste, er faktisk vores internetforbindelse. Men derfor kræver det fortsat, at vores mekanikere er dygtige, siger Tommy Nygaard.

Forsamlingen kører ud af Autogaardens udstillingsrum og ind på selve værkstedet. Her står en hvid Tesla. Snakken skal nu handle om el-biler.

Mændene taler om klimaet. Om elbilens fortsatte begrænsninger - og om forskellen på at fikse en elbil sammenlignet med en almindelig benzin- eller dieseldrevet bil.

Svend Aage Vangsgaard morer sig over, at benzindækslet nu er en stikkontakt.

- Det er alligevel utroligt, men den kan vel ikke engang køre til København på én opladning, spørger han.

Tommy Nygaard fortæller, at elbilerne fortsat har meget udviklingspotentiale, men at fremtidens vej i bilindustrien er ret tydelig. Det er den her vej, det går.

Bjarne Thorsø Nielsen afbryder. Han smiler over hele ansigtet og udbryder: »Hej Emil!«

- Kom her og giv morfar et knus.

Emil Nielsen arbejder på Autogaarden. Han er barnebarn til Bjarne Thorsø Nielsen og er lige blevet spottet tværs gennem værkstedet. Han lægger sit værktøj fra sig og tørrer olie af i et forklæde, før verdens stolteste morfar får et stort kram.

De fem bilnørder fra Rolighedsparken har fået sig en formiddag fyldt med bilminder blandt reservedele og motorolie.

Bjarne Thorsø Nielsen fik en krammer af barnebarnet Emil Nielsen, som arbejder ved Autogaarden.
De fem mænd fra Rolighedsparken lyttede interesseret på Tommy Nygaard. Lige bag den røde bil ses ergoterapeut Trine Bjørnsgaard, som var med til at arrangere turen.