Trods coronavirus: Stemmeprocenten klokken 18 ligger på 56,48

Det går rigtig godt med valgdagen i Ikast-Brande Kommune, som på flere valgsteder ligger tæt op ad stemmeprocenten i 2017 trods coronaudfordringen

Udgivet:16. november 2021, 18.11

Læsetid:1 minut

Lige nu går det ganske udmærket på kommunens valgsteder, hvor vælgerne ikke lader sig skræmme af pandemien. I det hele taget ser det ud som om, at der er styr på sikkerheden. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

IKAST-BRANDE Kort før klokken 17.30 i den såkaldte spidsbelastningsperiode mellem klokken 16 og 19 var Ikast-Brande Kommunes største valgsted egentlig godt fyldt op her til eftermiddag. Men vælgerne fulgte medarbejdernes anvisninger, holdt forsvarlig afstand - og i det hele taget gled valgseancen ganske fint.

For Aage Knudsen var det ikke et spørgsmål, om han skulle stemme. Desværre kunne det kun lade sig gøre her i »ulvetimen«.

- Jeg arbejder på et lager, så jeg skulle lige have fri, lød det fra ikastboen.

Klokken 18 lå stemmeprocenten på 56,57 i Ikast. Præcis det samme tal som på samme tidspunkt i 2017. Vender vi blikket syd mod Brande, lå stemmeprocenten klokken 18 på 53,98 mod 54,85 procent i 2017.

I Ejstrupholm lå stemmeprocenten klokken 18 på 59,73 mod 61,07 procent for fire år siden.

Det samme billede tegner sig på de fleste af kommunens valgsteder. Nogle steder har marginalt flere stemt, mens det de fleste steder ligger tæt på samme procental som ved valget i 2017. Med til historien skal hedde, at over dobbelt så mange har brevstemt på forhånd ved dette valg. Hele 2088 har brevstemt i Ikast-Brande Kommune forud for valgdagen.

Klokken 18 lå stemmeprocenten samlet i Ikast-Brande Kommune på 56,48 mod 57,67 ved seneste valg på samme tidspunkt.

Ikke utryg

Spørger man Aage Knudsen føler han sig imidlertid heller ikke utryg.

- Nogle bærer mundbind, andre gør ikke. Men prøv at se - de fleste spritter af, og det er rigtig godt. Jeg har ikke været i tvivl om, hvorvidt jeg turde møde op. Corona må ikke gå ind og spænde ben for vores demokrati også, lød det fra Aage Knudsen.