Aktive Kvinder: Glæder sig til aktivt 2023

Aktive Kvinder har styr på julens dekorationer og spændende aktiviteter i 2023

Udgivet:18. december 2022, 09.59

Læsetid:2 minutter

Lise Andersen fra Egeblomster i Bording havde masser af inspiration med til medlemmerne af Aktive Kvinder. Foto: Privatfoto

3 måneder siden

AKTIVE KVINDER Der var mødt mange medlemmer op til juleinspiration med Lise Andersen fra Egeblomster i Bording. Det blev en rigtig hyggelig aften, hvor Lise fremtryllede den ene flotte dekoration efter den anden. Der var virkelig inspiration at hente. Lise viste eksempler og ideer på alt fra adventskranse, dekorationer med både levende og elektrisk lys, buketter, dørpynt til udendørs dekoration og kirkegårdsdekorationer. Undervejs gav Lise meget brugbare instruktioner, og med hendes glæde og humor blev det en rigtig dejlig og inspirerende aften. Til slut var der lodtrækning om 20 af de flotte ting, som var fremstillet, og 20 medlemmer var heldige at få dejlige ting med hjem.

Nyt år forude

Foreningen starter det nye år med et virksomhedsbesøg hos Cavi-art i HI-Parken. Lækre ser de ud, de små glansfulde perler på rejemaden eller den frisklavede sushi. Men behøver det at være rogn fra fisk? Ikke hvis man spørger hos Jens Møller Products i Herning. Her bliver der rundvisning med fortælling om virksomheden samt smagsprøver.

2. februar besøger foreningen Huset i ro. Der bliver rundvisning, foredrag samt kaffe i caféen.

Foreningen holder generalforsamling 22. februar, hvor Olav Lisby fra Musikgården i Videbæk kommer og underholder inden selve generalforsamlingen.

Skuespiller Esben Dalgaard kommer til Ikast 15. marts, hvor han holder foredrag for Aktive Kvinder. Aftenens tema er »Hej kræft – velkommen«.

Esben Dalgaard er skuespiller, ægtemand og familiefar, og så er han ramt af stadie fire cancer i form af modermærkekræft.

I 2012 blev han erklæret kræftfri, men kræften er vendt tilbage og har spredt sig. Kom og hør et spændende foredrag, hvor man kommer helt tæt på, helt ind bag masken på et aktuelt offentligt menneske.

I april byder foreningen velkommer til Anne Grethe og Helge fra Familie på Farten, der med foredraget »Tre generationer – Island rundt på 80 dage« fortæller og viser billeder fra deres tur til Island.

De havde følgeskab af deres yngste søn, Hjalte, hans kæreste Simone og deres to-årige datter Frida.

I 80 dage var de været sammen døgnet rundt. Det er ikke kun en stor naturmæssig udfordring, men også en familieudfordring.

Ikast Mikrobryg får besøg af de Aktive Kvinder i maj, hvor de skal høre om bryggeriets historie og smage på de forskellige øl- og safttyper

Foreningen inviterer også på sommerudflugt. En to dages tur til Sønderjylland, hvor der er besøg på Skamlingsbanken, sejltur på Haderslev Fjord, besøg på Årø og lidt revy i Sønderborg.

Foreningens formand Jytte Nørum understreger, at foreningen er for kvinder fra alle samfundslag.

- Vi har et hyggelig fællesskab og får lidt at tænke over. Vores formål er et primært almennyttig virksomhed med oplysende, kulturelle og debatskabende arrangementer. Vi har altid plads til flere, så kom gerne, siger Jytte Nørum forventningsfuld over, hvad der venter i det nye år.

Der blev fremtryllet 20 dekokrationer, som der efterfølgende blev trukket lod om blandt de fremmødte medlemmer. Foto: Privat foto