Mandfolkeindsats af FC Midtjylland: Henter ét point i udekampen mod Feyenoord

FC Midtjylland slap fra kampen i Rotterdam med et flot 2-2-resultat efter scoringer fra Emiliano Martinez og Erik Sviatchenko

Udgivet:13. oktober 2022, 20.52

Læsetid:2 minutter

Emiliano Martinez (nummer 5) bragte FCM foran på et smukt langskud. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

8 måneder siden

FODBOLD FC Midtjylland tager fra Europa League-besøget hos hollandske Feyenord med et flot 2-2-resultat, og dermed står begge mandskaber noteret for fem point i tabellen.

Hjemmeholdet dominerede på et larmende De Kuip foran 47.000 tilskuere, men de midtjyske gæster kæmpede indædt gennem samtlige 90 minutter.

Feyenoord indledte opgøret bedst og lykkedes med at sætte FCM under pres, men det gav også plads den anden vej. I det niende minut blev Gustav Isaksen sendt af sted i højre side og fik afsluttet. Det blev dog kun til et hjørnespark i den situation.

Fuldt udbytte kom der efter et kvarters spil. Emiliano Martinez tog skuddet fra lang afstand og placerede bolden perfekt uden for keeper Justin Bijlows rækkevidde. En flot scoring af midtbanedynamoen fra Uruguay.

Blot fem minutter senere var Feyenoord uhyre tæt på at udligne i en dobbeltchance, hvor Quinten Timber til sidst afsluttede lige på Jonas Lössl.

Udligning efter en halv time

Efter 33 minutter var Quinten Timber igen på færde i et angreb, hvor hjemmeholdet havde fået masser af spillere med i feltet og stod i kø for at afslutte. Det blev Timber, der fik sidste fod på bolden og udlignede til 1-1. Jonas Lössl fik den ene hånd på bolden, men kunne ikke holde den.

FCM var på hælene i nogle minutter, men kom godt tilbage op mod pausen. Gustav Isaksen fik en ny mulighed - denne gang fra venstre side, men afslutningen blev reddet til hjørne.

Før pausen måtte Ulvene skifte en skadet Henrik Dalsgaard ud. Han blev erstattet af Juninho.

Kort efter pausen bragte Feyenoord sig på 2-1. Et hjørnespark blev sendt ind i feltet, bolden blev lidt tilfældigt dirigeret med hælen videre ind foran mål, hvor Santiago Gimenez tæt under mål kunne prikke bolden ind.

Udligning fra kaptajnen

FCM fik svaret tilbage. Kaptajn Erik Sviatchenko headede et perfekt et frispark fra Evander i højre side i nettet til 2-2. Det er sådan dødbolde, skal eksekveres.

Med 80 minutter tilbage var heldet med Midtjylland, da Feyenoord ramte stolpen, og det var i det hele taget værterne, der i kampens slutning pressede mest på mod et efterhånden træt dansk mandskab.

Men der kom ikke flere mål, og tilfredse FCM-spillere kunne knytte næverne efter en mandfolkepræstation og endnu et europæisk point.

FCM’s næste europæiske udfordring er om 14 dage på udebane mod Lazio. I superligaen venter der på søndag en hjemmekamp mod AC Horsens.

Genlæs kampen lige herunder i livebloggen: