Kærmindeparken fik egen træningsbane

Startskud på nyt område for oplevelser i Bording

Udgivet:12. maj 2021, 13.10

Læsetid:1 minut

Borgmester Ib Lauridsen (V) var rigtig på hjemmebane, da han stod for indvielsen af den ny træningsbane ved Kærmindeparken. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

MOTION Kærmindeparken i Bording fik i sidste uge skænket en ny træningsbane.

Det var borgmester Ib Lauridsen (V), der stod for indvielsen, og han var på hjemmebane.

Blandt gæsterne ved indvielsen spottede han udover sine egne forældre også sin gamle lærer samt gamle og nye naboer i Bording.

- Menneskekroppen bliver ikke slidt af at blive brugt. Det er kun sundt at røre sig, og en dag skal jeg måske også bruge banen her, sagde borgmesteren, inden han klippede den røde snor til anlægget.

Det var i sin tid Aktivitetscentrets brugerråd, der søgte om midler hos Socialministeriet fra en corona-pulje på 30 millioner kroner, og der var bingo. Der blev bevilget en halv millioner kroner til redskaber til træningsbanen, og i forbindelse med indvielsen blev anlægget skænket til Kærmindeparken.

Anlægget er ikke tænkt som legeplads for Bordings børn, men er forbeholdt Kærmindeparkens beboere samt personer tilknyttet Aktivitetscentret, og som har et gyldigt medlemsbevis.

Det er i øvrigt tanken, at det nye træningsanlæg på sigt kommer til at indgå i planerne om at etablere et oplevelses-område ved Kærmindeparken. Dette område skal finansieres af en fond, som plejecentret har fået ind gennem arv og pengegaver. Der er omkring 1,6 millioner kroner i denne fond.

Lederen på Kærmindeparken Karen Haurum: - Det er ikke hver dag, man får en gave til en værdi af en halv million kroner. Foto: Henrik Ole Jensen