Enigt byråd bag reduktion i forældrebetaling

Håndterbar model stemt igennem ved det digitale byrådsmøde

14. maj 2020, 06.00

Byrådet har vedtaget en model for reduktion og tilbagebetaling til de forældre, der har holdt børnene hjemme under coronakrisen. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE Et enigt byråd er blevet enige om en reduktion i forældrebetalingen til dagtilbud og SFO, som man på grund af corona-krisen ikke har gjort brug af.

- Jeg synes, at vi her har fundet frem til en model, der er let at gå til. Den er forholdsvis smidig, og så kan den håndteres, sagde Ib Lauritsen (V)

Trine Meldgaard Kristensen (DF) var på linje med borgmesteren.

- Det er en fornuftig model. Vi må belønne de forældre, der fortsat holder deres børn hjemme. Det ville være ret uoverskueligt, hvis alle pludselig sendte alle børn i dagtilbud. Det ville give nogle udfordringer, påpegede hun.

Ganske umuligt

Der er tre kategorier af forældrebetaling. Der kan vælges mellem 100 procent, 50 procent og 25 procents brug af dagtilbud og SFO, og hvor meget, der skal tilbagebetales for manglende brug af ordningerne her i corona-krisen er naturligvis afhængig af, hvor meget man som forældre har gjort brug af diverse dagtilbud, og i hvor stort et omfang, man har holdt barnet hjemme.

På det digitale byrådsmøde og vedtagelse af tilbagebetalings-modellen kom det i øvrigt frem, at det var ganske umuligt at finde frem til en model, som var helt retfærdig og ville stille alle forældre tilfreds.

For at komme i betragtning til en eventuel kompensation, har forældrene skullet give besked til barnets dagpleje, vuggestue, børnehave eller SFO, og pengene vil herefter blive overført til forældrenes NEM-konto.