Pædagoguddannelsen i Ikast er fuldt besat

Det tog ikke lang tid for pædagog-uddannelsen at få fundet de manglende elever

Udgivet:05. august 2019, 06.52

Læsetid:1 minut

Alle pladser på pædagoguddannelsen på VIA University College i Ikast er nu blevet besat. Foto: PR-foto

Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

4 år siden

Ikast Pædagoguddannelsen i Ikast havde ikke held med at besætte alle pladser, da de kommende studerende natten til fredag i sidste uge fik at vide, om de var optaget eller ikke optaget på deres drømmestudie med start til februar.

Pædagoguddannelsen på VIA University College havde fået 10 ekstra studiepladser og var oppe på 128 pladser, hvoraf de 101 af pladserne blev besat i første omgang.

Det var dog ikke noget, der bekymrede uddannelsesleder Kristine Buus Johansen, der var sikker på, at der nok skulle komme elever til de resterende pladser.

Og det fik hun ret i.

- Det gik hurtigere end forventet, men nu er alle pladserne blevet besat, siger Kristine Buus Johansen, der dagen efter kunne fortælle, at allerede i løbet af fredagen var de manglende elever fundet.

Det foregik ved efteroptag hvor alle, som enten ikke er kommet ind på deres drømmestudie, eller af en eller anden grund har skiftet mening, kan søge videre. Og her er pædagoguddannelsen i Ikast altså blevet valgt til.

- Efteransøgningerne skal vi nu have behandlet, og vi skal se, om de lever op til de formelle krav og kriterier, siger Kristine Buus Johansen.

Det kan derfor stadig hænde, at der bliver et par pladser ledige på et tidspunkt, ligesom der også kan komme et par huller, hvis nogle studerende springer fra senere.

Det er første gang i de seneste 10 år, at alle pladser ikke blev besat i første omgang.