
3 år siden
BORDING Mange ældre på plejehjem savner duften af mad, der simrer i kødgryderne. Det pirrer sanserne og giver en naturlig sult, som mange kan have svær ved at fastholde på deres ældre dage.
Men det er der råd for. I alt fald på den årlige maddag på Kærmindeparken.
Det er en årlig tilbagevendende begivenhed hvor beboere og pårørende laver mad sammen og efterfølgende har nogle hyggelige timer sammen, hvor de nyder maden og hinandens selskab.
I år havde personalet besluttet sig for at lave en egnsret, som Sevel Kro er kendt for, nemlig "Øl Bien" .
Det er revelsben kogt i øl sammen med en masse spændende krydderier.
Til dette blev der serveret grønlangkål, brune og hvide kartofler samt spidskålssalat. Desserten bestod af frugtsalat. Maden leveres som råvarer fra Madjyden i Brande, der normalt fremstiller maden til plejehjemmets beboere.
På maddagen blev skåret, skrællet, stegt og kogt på livet løs. Der var cirka 25 pårørende i gang i de tre køkkener.
Mange af beboere deltog aktivt.
- Vi dækkede også bord og lavede fine servietter. Nogle så på og gav gode råd, men alle var enige om, at det var en "herre ret" og en herlig aften, siger plejehjemsleder Karen Haudrum.
