Sportens stemme er blevet tavs

Tidligere fodboldtræner og radiovært Immanuel Poulsen er død. Han blev 92 år

19. februar 2020, 09.27

Immanuel Poulsen i forbindelse med sin 90 års fødselsdag. Foto: Laila Kempel

DØDSFALD Den tidligere fodboldtræner og engagerede radiovært på blandt andet Radio Ikast, Immanuel Poulsen, er død. Han blev 92 år.

Immanuel Poulsen var oprindelig fra Lemvig, voksede op i Skive, og var i mange år en del af det danske forsvar med tjenestested i Viborg.

Som professionel soldat fik han en lederuddannelse, hvor han qua en to-årig idrætsuddannelse med anatomi og fysiologi havde ansvar for at holde soldaterne i god fysisk form.

Med disse kompetencer fik flere midtjyske fodboldklubber øje på Immanuel Poulsen, der i begyndelsen af 1960’erne flyttede til Ikast, fordi han kunne kombinere et job som professionel træner i IFS med idrætsundervisning på de lokale folkeskoler.

Sammen med hustruen Erna, som han nåede at fejre diamantbryllup med, grundlagde de et af landets første motionscentre i Herning tilbage i 1968.

Med sine mange trænerjob havde Immanuel Poulsen et indgående kendskab til det midtjyske sportsliv,og blev hurtig en kendt sports-stemme da de midtjyske lokalradioer vandt indpas i 1980’erne. Helt frem til sin 90 års fødselsdag fulgte han nøje med i specielt håndbold og fodbold fra lænestolen i hjemmet i Ikast.

Selvom han satte en ære i at klare sig selv og hver morgen havde sit helt egen motionsprogram, så gik det ned af bakke i de sidste år.

Efter et rehabiliteringsophold på Dybdalsparken i Engesvang, var han en uge inden sin død netop flyttet ind på Kærmindeparken i Bording. Immanuel Poulsens hustru døde for otte år siden. Han efterlader sig blandt andet datter og svigersøn: Inge og Thorkild Lundsgaard samt både børnebørn og oldebørn.