Hermoso: Spansk forbund truer kvindelandsholdet i kamp

Jennifer Hermoso mener, at Spaniens forbund bruger beskidte kneb med udtagelsen af 20 strejkende spillere.

Udgivet:19. september 2023, 07.55

Læsetid:2 minutter

Jennifer Hermoso kom i vælten efter VM-triumfen, da den daværende præsident Luis Rubiales i fodboldforbundet kyssede hende på munden. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

MEXICO CITY Den spanske fodboldspiller Jennifer Hermoso er ude med en skarp kritik af Spaniens Fodboldforbund (RFEF), efter at der mandag blev udtaget en trup til kvindelandsholdets kampe i Nations League.

Her trodsede forbundet og den nyansatte landstræner Montse Tome flere spilleres ønske og udtog dem, selv om de havde meddelt, at de ikke står til rådighed for det spanske landshold.

Forholdet mellem spillerne og forbundet har længe været tilspidset, selv om holdet har haft stor succes og for en måned siden vandt VM-guld.

- Spillerne er overbeviste om, at dette er endnu et forsøg på at splitte os ad og manipulere med os.

- De truer os med juridiske og økonomiske sanktioner. Det beviser, at intet er ændret, skriver Jennifer Hermoso i en udtalelse på det sociale medie X, der tidligere var kendt som Twitter.

Landstræner Montse Tome udtog mandag 23 spillere til de kommende kampe mod Sverige og Schweiz, hvoraf 20 havde tilkendegivet, at de ikke stod til rådighed.

Ifølge avisen Marca risikerer spillerne at få store bøder og at blive udelukket, hvis de ikke stiller op for landsholdet.

Jennifer Hermoso var ikke blandt de udtagne spillere. Ifølge landstræneren sker det for at beskytte Hermoso, efter at hun den seneste tid har været involveret i en omdiskuteret episode under fejringen af VM-guldet.

På medaljepodiet kyssede den nu tidligere præsident i fodboldforbundet Luis Rubiales hende på munden. Det medførte så stor kritik af Rubiales, at han for halvanden uge siden trak sig fra posten.

- Vi har i uger - sågar måneder - forsøgt at få beskyttelse fra RFEF, men den kom aldrig.

- De mennesker, der nu beder os om at stole på dem, er de samme, som nu har offentliggjort en trup med spillere, der ikke står til rådighed, skriver Hermoso.

Selv om om Rubiales og den tidligere landstræner Jorge Vilda er stoppet efter VM-triumfen, så er det ikke nok for Hermoso og flere af de spanske landsholdsspillere.

- Jeg vil endnu en gang vise min fulde støtte til mine kolleger, der er blevet overraskede og tvunget til at reagere på endnu en uheldig situation skabt af folk, der bliver ved med at træffe beslutningerne i RFEF, skriver hun.

Det spanske kvindelandshold skal efter planen møde Sverige på fredag i Nations League, mens Schweiz venter i næste uge.

/ritzau/