Ægte topbrag i Ikast i aften

Herning-Ikast Håndbold og Odense mødes i IBF Arena, som vil være godt fyldt op med tilskuere

Udgivet:12. oktober 2021, 12.29

Læsetid:2 minutter

HIH og holdets nye svenske profil, Emma Lindquist, spiller topkamp. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Et topbrag med masser af tilskuere. Det er, hvad der bydes på i aften, når IBF Arena i Sportscenter Ikast danner rammen om kampen mellem Herning-Ikast Håndbold og Odense Håndbold.

Netop de to hold har gjort rent bord med maksimumpoint i sæsonens seks første ligakampe. Der er altså tale om en knivskarp duel om førstepladsen.

- Det er en megaspændende test for os. Vi glæder os helt vildt til kampen, som jo er mellem de to hold, man med rette kan sige har været de to bedste indtil nu i sæsonen. Vi får for alvor målt, hvor vi står her og nu, siger HIH’s cheftræner, Kasper Christensen, forud for kampen mod de forsvarende danske mestre.

Fyldte tribuner

Oven i købet er der udsigt til fyldte tribuner i IBF Arena. For første gang siden før corona-krisen vil der være op mod 2000 tilskuere, og det glæder naturligvis cheftræneren.

- Vi spiller noget af det mest attraktive håndbold i den danske liga. Det har vi vist i flere kampe, og det skal jo også helst gøre, at der kommer flere mennesker i hallen til vores kampe, pointerer han og understreger, at der fra klubbens side gøres et stort stykke arbejde for generelt at få flere tilskuere i IBF Arena.

- Over en lang sæson gør det en forskel, hvis man har mange tilskuere til sine hjemmekampe, understreger Kasper Christensen.

Han satser på, at de to tophold kommer til at give de mange tilskuere en god oplevelse i aften.

- Jeg tror, der kommer nogle »wow-oplevelser«, fordi det nok skal blive en rigtig god håndboldkamp, siger han.

Stabile på højt niveau

HIH-træneren tror på, at det kan lykkes at vinde topkampen.

Vi har været utroligt stabilt spillende. De få gange, vi har haft nogle udsving, har vi vist en god mentalitet på holdet og vundet alligevel. Så vi har vundet på grund af forrygende håndboldspil, og vi kan også kæmpe og slide en sejr hjem, båret af vores defensiv og dygtige keepere. De kompetencer gør, at vi da også kan vinde over Odense, slår Kasper Christensen fast.

Også psykologisk er kampen vigtig.

- Det hold, der vinder kampen, får et rigtigt godt rygstød ind til den kommende periode. Vi spiller ude mod København på mandag, og kan vi komme ind til den opgave med sejre over både Odense og Viborg i bagagen, så vil vi jo være sprængfyldte med selvtillid, siger Kasper Christensen.

Kampen går i gang i aften klokken 18.30.