Bestsellere, krimier og børnebøger: I næste uge bliver Ikast-Brande vild med ord

Bibliotekets litteraturfestival læses i gang på mandag med alt fra rim og remser til krimier

Udgivet:11. september 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

Uge 37 kommer bogstaveligt talt til at stå i litteraturens tegn på bibliotekerne i Ikast-Brande Kommune. Foto: Henrik Ole Jensen

9 måneder siden

IKAST-BRANDE I næste uge, uge 37, begynder Ikast-Brande Biblioteks »Vild med ord - litteraturfestival«.

En uge, der, som navnet antyder, står i litteraturens tegn.

Programmet byder på foredrag med bestsellerforfattere som Sara Blædel, Iben Mondrup og Merete Pryds Helle, ligesom børnebogsforfatteren Lotte Salling og podcasteren Simon Lund Larsen underholder og underviser børnene. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Der er aktiviteter på bibliotekerne i både Engesvang, Brande, Nørre Snede og Ikast.

I Brande kan Iben Mondrup, der har skrevet bøger som »Godhavn«, »Vittu«, »Tabita« opleves om mandagen.

På Ikast Bibliotek kommer krimiforfatteren Arne Woythal forbi tirsdag.

Særligt arrangement

Nørre Snede Bibliotek byder tirsdag aften på et helt særligt arrangement. Her indvies en gave, som biblioteket fik i anledning af 90-årsjubilæet. Det er seks smukke glasfugle, som den færøske kunstner Trondur Paterson har fremstillet. Meget passende rundes aftenen da også af med, at biolog og museumsinspektør Morten D.D. Hansen giver et foredrag om fugle.

Dagen efter, onsdag, kommer Tommy Thorsteinsson, som i år udgav klimakrimien »De døde hvisker i vinden«. Han fortæller om at skrive første bind i sin serien, der beskæftiger sig med klimaændringer.

En katastrofal fejl

I Remisen i Brande kan man opleve René Dahl Andersen onsdag aften. Han fortæller om livet som ung, talentfuld politibetjent i narkomiljøet, der begår en katastrofal fejl, som får store konsekvenser. Det har han skrevet om i bogen »Hærdet«.

Merete Pryds Helle besøger Engesvang om onsdagen. Hun har skrevet mange anmelderroste romaner, noveller og børnebøger, ligesom hun har vundet flere priser. Denne aften fortæller hun både om sit forfatterskab og om processen med den verdensmålsgavl, som hun har arbejdet med i Engesvang. Et værk, som afsløres 9. oktober.

Der sker også noget for børnene, blandt andet i Ikast om fredagen. Her kan de 5-12 årige opleve »verdens pinligste far«. Det er podcasteren Simon Lund Larsen. Han vil fortælle nogle af de sjove historier, som hans egne børn har skrevet om ham.

I Brande kan de lidt mindre børn om lørdagen møde forfatter og pædagog Lotte Salling, som læser højt fra sine børnebøger og vil underholde med remser og sproglege.

Afsløring af kunst

Senere samme dag er der afsløring af verdensmålsgavl, fællessang og forfatterforedrag på Ikast Bibliotek. Kunstneren Sophie Amalie Andersen afslører om formiddagen værket »Giornata« på bibliotekets gavl, mens man som tilskuer kan nyde en kop kaffe og et rundstykke. Efter afsløringen er der fællessang og historie i bibliotekssalen ved forstander på Brande Højskole Mette Kristine Dyrberg og Nikolaj Thorkildsen på klaver.

»Vild med ord - litteraturfestival« slutter med besøg af den populære forfatter Sara Blædel, som fortæller om livet som ordblind og forfatter. Man kan læse mere om alle arrangementer på bibliotekets hjemmeside, hvor man også kan købe billetter.