Nordjysk troubadour genåbner Bakkehuset

6. maj åbnes spillestedet igen - med en række coronarestriktioner

18. april 2021, 04.26

Ekstra Bladets legendariske anmelder, Peter Nørgaard har skrevet om Søren Krogh: »Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave«. Foto: PR-Foto

IKAST Bakkehuset har som alle landets kulturhus længe stået gabende tom.

Nu er der lys for enden af tunnelen. 6. maj åbnes der igen for kulturhuse og spillesteder, og den dag lægger den nordjyske troubadour Søren Krogh, sammen med sin makker Janus Bechmann, vejen forbi Bakkehuset.

Det bliver en aften med guitar, blues, folk musik og gode historier.

Og billetsalget er i gang.

Spillestedsleder Mette Petrea glæder sig vildt til igen at tage imod publikum. Selv om det bliver med corona-restriktioner.

- Det er endnu ikke meldt ud, præcis hvordan vi skal forholde os. Ud over at alle skal kunne vise coronapas på, at de er vaccineret eller vise en negativ covid-test, der ikke er ældre end 72 timer. Men hvor stor begrænsningen på antal bliver ligger ikke fast endnu. Vi hælder nok til, at løsningen bliver max 70 i salen, siger Mette Petrea.

Det giver naturligvis en del usikkerhed omkring billetsalg.

- Men her kan man tage det roligt. Vores spillested gambler ikke med folks penge, og dukker der corona-relaterede udfordringer op, som gør at man ikke komme til en koncert – får man naturligvis sine penge tilbage, siger spillestedslederen.

Søren Krogh har været i Bakkehuset før og det var så godt, at man nu ville have ham igen.

Den nordjyske troubadour turnerer i 2021 med en blanding af nye og gamle sange og historier.

Efter snart 25 år på den danske landeveje med mere end 2500 koncerter bag sig er Søren Kroghs varemærke efterhånden blevet en af musikbranchens bedste historiefortæller.

- En koncert med mig er altid én del historier og én del sange. Og sådan bliver det nok ved med at være, fordi uden historier ingen sange, og uden sange ingen historier; så enkelt kan det vel siges, siger Krogh.

I løbet af 2021 fortsætter Krogh den lange række af succesfulde duokoncerter med sin partner-in-crime, Janus Bechmann (guitar, dobro mm). Janus Bechmann er vendte hjem fra USA i 2016 efter et år »over there«, hvor han spillede med en lang række amerikanskesangskrivere og musikere.