Demonstrationer ved Kærshovedgård forplumrer debatten: »Halvbagte tosser ...«

En flok halvbagte tosser stiller sig op hver 14. dag. Tak for hjælpen - men nej tak!

Udgivet:06. november 2018, 07.58

Læsetid:3 minutter

Ole Tranberg - tager bladet fra munden.

Af Ole Tranberg Nabo til Kærshovedgård

4 år siden

LÆSERBREV Så er der igen gang i debatten omkring Udrejsecenter Kærshovedgård (Uckhg), og undertegnede har - igen - stukket snuden frem, og er forbavsende nok - igen - blevet overrasket over hvor lidt, mange hører hvad det egentlig er man siger, men i stedet ser alt gennem de briller den enkelte nu een gang for alle har taget på.

Denne gang er vi nu endt i en situation hvor en flok halvbagte tosser fra »Anti Islamistisk Forening« - eller hvad de nu kalder sig - hver 14.dag stiller sig op udenfor centret, for - som de siger - at støtte lokalbefolkningens kamp mod beboerne på Uckhg. Tak for hjælpen - men nej tak. Hvis de vil gøre os noget godt drager de til København og stiller op og demonstrerer der hvor beslutningerne bliver taget, og når de ikke gider det længere, kan de for min skyld hoppe i Holmens Kanal og svømme til Sverige! Sådan! Færdig med dem!

Men selvfølgelig kan den anden fløj - de gode, empatiske og rummelige - ikke holde ud at se på at disse - må man forstå - nærmest nynazistiske elementer tager den mediemæssige focus. Så de har - i anledning af årsdagen for krystalnatten(symbolikken er tykkere end tjære) - anmeldt deres egen demonstration på stedet. Og nu er det, det bliver trickzy. For hvordan er det nu lige man udtrykker sin uenighed med mennesker der - ud i egen selvforståelse - er gode, empatiske og rummelige. Det er tynd is! For så nemt som ingenting kommer man jo til at fremstå som det modsatte, og ond, ufølsom og snæversynet det er vel noget de færreste vil genkendes som. Og selvom tre års deltagelse i debatten giver hård hud på snydeskaftet, så er det da heller ikke betegnelser undertegnede har lyst til skal stå som undertekst på min gravsten.

Jeg kan indimellem undre mig over, at empati kan udfoldes så selektivt, som jeg tit har set det i dette forløb. Man har stor medfølelse med de rare og uproblematiske beboere på Uckhg - som der er mange af - men man kan ikke forstå, at de borgere i lokalsamfundet, som har ubehagelige oplevelser med andre beboere fra centret, er andet end hysteriske elementer, som kun er ude på »at piske en stemning op«. For » jeg har aldrig oplevet noget skræmmende, jeg har aldrig følt mig utryg og jeg møder altid de stakkels mennesker med tillid og et smil«. Jamen fint - hvis blot tingene var så enkle!

På baggrund af BT's artikelserie er der nu kommet gang i en politisk proces, og så kan man mene om overskriften »En by i frygt« hvad man vil. Personligt vil jeg kalde det en journalistisk spidsvinkling, men de faktuelle kendsgerninger, som holdet fra BT afdækker, holder vand. Det kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved, og det giver altså opmærksomhed fra beslutningstagerne. Det giver større indflydelse end enhver forkølet demo foran centret.

Så min opfordring skal være, at man - uanset hvilken holdning man har til beboerne på Uckhg - støtter den proces i stedet for at stå og fryse foran Kærshovedgård. For vi kan vel alle være enige om, at Uckhg er et symbolpolitisk overgreb på et lokalsamfund, som skaber mange flere problemer end det løser - eller hvad?