Ny ladestation ved Føtex: Strøm til bilen, mens du handler

Føtex i Ikast får lynladestation til to elbiler i historisk opgradering af ladenetværket

22. november 2021, 07.29

Varehuschef Henrik Knudsen glæder sig over, at kunder med el-bil fra 2022 kan udnytte tiden og få ladet bilen, mens de handler ind.Foto: Flemming Hansen

IKAST Nu bliver det endnu nemmere at være elbilist i Ikast. I samarbejde med ladeoperatøren Clever opsætter føtex Ikast to nye lynladere, der kan oplade en elbil på den tid, det tager at klare indkøbene. Etableringen af lynladere er en markant opgradering af lademulighederne i området, skriver de to nye samarbejdspartnere i en pressemeddelelse.

Inden længe er det ikke kun indkøbskurven, kunderne kan fylde, når de handler i føtex Ikast. Snart kommer dagligvarebutikkens kunder også til at kunne oplade deres elbil, mens de ordner deres indkøb. Lynladestationer står normalt ved motorveje og trafikale knudepunkter tiltænkt elbilister på de længere ture, men nu får beboere og gæster i føtex en lynladestation i bymidten.

I samarbejde med ladeoperatør, Clever, opgraderer føtex det offentligt tilgængelige lynladenetværk markant ved at opsætte knap 300 lynladepunkter over hele landet – heriblandt to lynladere i Ikast.

De bliver opsat på parkeringspladsen og kan oplade en elbil til 80 procent på kun 20 minutter. Dermed kan man få ladet sin elbil næsten helt op, mens man køber ind.

Lynladestanderne ved føtex i Ikast forventes klar til brug i løbet af næste år.