I grønt: Smittetallet falder atter i Ikast-Brande

Efter en uge med smittetal over den såkaldte bekymringsgrænsen, daler smittetallet atter i Ikast-Brande, mens beredskabsskabet foreløbigt forbliver intakt

8. september 2020, 07.36

Det såkaldte incidentstal er faldet til 17 smittede per 100.000 indbyggere i Ikast-Brande - og dermed under bekymringsgrænsen på 20. Men det kommunale beredskab er stadig aktivt. Arkivfoto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE - Hen over weekenden ændrede den daglige dialog mellem Ikast-Brande Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed karakter. Efter en uges tid med smittetal over det, der betegnes som bekymringsgrænsen, er Ikast-Brande igen nået under grænsen.

Vi er i »grønt« igen, konstaterer kommunaldirektør Flemming Storgaard, Ikast-Brande Kommune, med henvisning tik de seneste officielle tal, som viser, at smittetrykket i Ikast-Brande ligger på 17 smittede per 100.000 indbyggere.

Bekymringsgrænsen går ved 20 smittede per 100.000 indbyggere, og i sidste uge rundede det tal 25 i Ikast-Brande.

Nul nye smittede

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed viser test af borgere i Ikast-Brande ingen nye smittetilfælde hverken lørdag, søndag eller mandag.

I Statens Serum Institut bliver smittetallet opgjort blandt andet som samlet antal smittede indenfor de seneste syv dage. Det tal lå for Ikast-Brande mandag på seks. Når en kommune på Ikast-Brandes størrelse med knap 42.000 byggere passerer i alt ni smittede, overskrider kommunen samtidig bekymringsgrænsen, som udløser den øgede bevågenhed og daglige dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Det punkt ramte Ikast-Brande i begyndelsen af forrige uge med på det tidspunkt 11 smittede.

På trods af de seneste dages positive udvikling i smittetallet, og stadig helt i henhold til dialog og anbefalinger fra Styrelsen for Patientsikkerhed, bevarer kommunen det beredskab, som blev etableret i forbindelse med stigningen i forrige uge.

Beredskab intakt

Det betyder, at den kommunale kriseberedskabsgruppe stadig er aktiv, ligesom beslutningen om at teste kommunens sundhedspersonale hver 14. dag, som blev indført i forrige uge, også stadig gælder.

- Der skal naturligvis ikke mange nye smittede til at vippe læsset over grænsen på 20 igen. Derfor bevarer vi beredskabet. Vi er lige nu i gang med at teste sundhedspersonalet efter det nye interval, og resultatet af den test sat i forhold til den fortsatte daglige udvikling i smittetallet skal ligge til grund for, om vi fastholder 14-dages intervallet på test af sundhedspersonalet. Alt det sætter Styrelsen for Patientsikkerhed rammerne for, og vi er stadig i daglig dialog, siger Flemming Storgaard.