DET ER DIT VALG - KV21

Læserbrev: Nej tak til indhegning af Harrild Hede!

10. november 2021, 15.21

Laila Leerholm, byrådskandidat for Venstre, Ikast-Brande Kommune. Foto: Privatfoto

LÆSERBREV Lige nu pågår der en noget uskøn og udemokratisk proces fra regeringens side i forhold til deres ønske om at gøre Harrild Hede og Nørlund plantage til Nationalpark. Det vil blandt andet involvere, at man vil indhegne Harrild Hede og udsætte store græssende dyr, som for eksempel kvæg, okser med videre. I processen har der fra regeringens side indtil nu ikke været nogen involvering hverken af kommunen, brugere eller andre relevante aktører.

Harrild Hede er en meget velbevaret natur, som man nu vil lave unaturlige ændringer i. Det er min klare opfattelse, at et hegn om Harrild Hede vil være at gå på kompromis med dyrevelfærden. Der vil være tale om at sætte vilde dyr bag hegn, som naturligt lever vildt og som dermed bliver begrænset i deres færden og søgen efter føde og fredelige levesteder. Det kan få store konsekvenser for dyrevelfærden, som man eksempelvis har set i Mols Bjerge, hvor dyr er fundet udsultet, fordi de ikke kan finde føde nok.

Naturcenteret på Harrild Hede bruges desuden af mange forskellige grupper af borgere, både børn og voksne. Disse grupper skal efter min klare opfattelse heller ikke begrænses i at bruge naturen omkring centret, fordi det er utrygt at færdes blandt heste, kvæg og okser, der ikke er i deres naturlige habitat.

Jeg siger klart og utvetydigt nej tak til hegn om Harrild Hede.