Generalforsamling lige til øllet

BØLLINGSØ | Kommunens eneste bryghus kunne forleden holde sin første generalforsamling 80 aktionærer været mødt frem

Udgivet:28. maj 2010, 10.26

Læsetid:2 minutter

Steen Hebsgaard

BRYGHUS Det er ikke sådan lige til øllet at starte og drive et bryghus. Det gav initiativtagerne til Bøllingsø Bryghus udtryk for, da der forleden var kaldt til den første generalforsamling.

Omkring 80 aktionærer var mødt op for at høre om det første år, som ifølge formanden Claus Thorhauge ikke rummede meget andet end besværligheder. Alt det spændende, det boblende humlebryg, ja det så først dagens lys i 2010 og hører altså først til på den næste generalforsamling.

En af forsamlingens opgaver var at vedtage at udvide aktiekapitalen med yderligere 200.000 kr. der skal sælges som B-aktier.

Det skete uden de helt store skumsprøjt ligesom valget til bestyrelsen også skete uden de store skåltaler.

Villy Christensen, Martin Eriksen, Jørn Andersen og Claus Thorhauge blev genvalgt til bestyrelsen.Nyvalgt blev Hans-Jacob Petersen og Erik Rosenbeck. Bestyrelsen består nu på seks personer.

Formanden Claus Thorhage kunne på ganske underholdende vis berette om de mange udfordringer, der havde været inden det første brug kunne tappes på flasker. Lige fra regelrette tyske leverandører, manglende gaffeltrucks og snarrådige polske chaufører til etiketter, der ikke kunne sidde fast, og en brygmester, der havde svært ved at få tid til at brygge øllet, da det kom til stykket.

Men udfordringer er til for at overvindes, synes at være mottoet på Bølling Sø Bryghus, der netop har sat til 30. bryggeri over .

- Vi kan se, at afsætningen er stabil. Vi ved, at vi kan lave godt øl - og har fået styr på produktionen, lager og distribution, sagde Claus Thorhauge.

Han benyttede lejligheden til at rose de mange frivillige der havde en god andel i, at tingene er lykkedes og fortsat lykkes.

Fremadrettet er der også lagt store planer for indkøb af nye kølede tankanlæg til bryningen, ligesom Claus Thorhauge afslørede, at man fra bryghusets side ville arbejde på at fåændret adressen p å Fundervej til Humlevej.

Bøllingsø Bryghus brygger mange forskellige slags øl, som i øvrigt kan købes hver fredag eftermiddag i Bryggeriet, der har til hus i Engesvangs gamle kro.