Kvindetapas i Fonnesbæk kirke

Fonnesbæk kirke tænker nyt og vil nu servere guf for hjerne, hjerte og mave for sognets kvinder

8. november 2020, 05.00

Marianne Søgaard er første indlægsholder ved Fonnesbæk Kirkes nyeste tiltag: Kvindetapas. Foto: Privat

KIRKE

Fonnesbæk Kirke er klar til at gå nye veje og har til det nye år lagt planer for et nyt tiltag: Kvindetapas

- Vi har kontakt med mange kvinder i sognet, men ofte via aktiviteter målrettet børnefamilier. Nu skal mødrene/kvinderne forkæles en vinteraften i januar med stearinlyshygge, solosang, samsang, oplæg og tapas, siger sognemedhjælper Tina Bøcher

Formålet med Kvindetapas er at give kvinder i sognet mulighed for at mødes på tværs i kirkens lokaler til god mad og hygge og med et kirkeligt indhold, der taler ind i nutidige kvinders liv. At give tid og rum og anledning til at stoppe op i en travl hverdag og tænke over og tale med hinanden om dybere ting i tilværelsen og sætte fokus på positivitet og glæde over livet/samlivet /samværet.

Der sættes især fokus på følgende to punkter fra Fonnesbæk kirkes formål:

At møde mennesker, som de er, hvor de er.

At styrke det kristne fællesskab i sognet gennem forskellige arrangementer.

Succeskriteriet er at lave et tilbud, der tiltaler mange og bredt fra målgruppen, og giver mening og indhold for den enkelte, og styrkelse af fællesskabet i kirken.

Premieren på Kvindetapas afvikles den 28. januar 2021. Her kommer højskolelærer fra Silkeborg Højskole, sangskriver og solosanger Marianne Søgaard og giver et tankevækkende ord i sang og tale om eksistens og menneskets udsatte position i tilværelsen som én, der kan tro og tvivle, håbe og frygte, elske og miste.

Marianne vil lægge op til en samtaleaften om tro, håb og kærlighed med sit oplæg »Hold håbet op«, som samtidig er titlen på en af sangene på hendes nye album ”Skybrud”.

I en artikel i Kristelig Dagblad udtaler hun: Troen er en provokation for mig, men den er samtidig det eneste sted, jeg kan gå hen med det største og det sværeste.

Det var faderens død, der fik hende til at læse teologi og skrive salmer.

Forhåbentlig vil rigtig mange kvinder tillade sig at stoppe op i deres travle hverdag, og give sig tid til at mødes med andre kvinder i kirken med tid, rum og mulighed for også at snakke om eksistens, tro, tvivl, håb og drømme.

Aftenen vil slutte på stemningsfuld vis i kirkerummet kun oplyst af stearinlys. Her vil Marianne Søgaard synge for og med de deltagende kvinder, og give ro og fornyet energi til hverdagen, der venter.

Der vil naturligvis blive taget hensyn til alle de gældende Coronaregler, og skulle det blive nødvendigt at aflyse arrangementet vil hele deltagerprisen naturligvis tilbagebetales.