Uforløst nulløsning i topbraget

FC Midtjylland kom ikke tættere på FC København i toppen af Superligaen

Udgivet:01. maj 2022, 21.28

Læsetid:2 minutter

Topbraget på MCH Arena var intenst, men det sluttede uden mål. Foto: Tom Laursen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

11 måneder siden

FODBOLD Søndagens guldbrag på MCH Arena sluttede dramatisk - men uforløst for hjemmeholdet, der med resultatet 0-0 hverken kom tættere på eller længere fra FC København i toppen af superliga-tabellen.

FCK er fremdeles tre point foran - med fire spillerunder tilbage i mesterskabsspillet.

Indskiftede Pione Sisto fik ellers kampens største chance i sidste minut, men FCM-stjernens skud fra tæt hold blev blokeret.

I overtiden appellerede FCM’erne kraftigt for straffespark, da Raphael Onyedika faldt til jorden i feltet efter en nærkamp med Peter Ankersen, men dommer Morten Kroghs fløjte forblev tavs.

Tæt på selvmål af FCK

Første halvleg i den intense affære bød kun på to regulære målchancer. De blev begge skabt af gæsterne fra FCK - men det var alligevel én chance til hvert hold.

FCK’s Nicolai Boilesen var nemlig uhyre tæt på at udplacere sin egen keeper, da han efter godt et kvarters spil sendte en tilbagelægning mod mål. Kamil Grabara stod dog ikke der, hvor bolden var på vej hen, men målmanden fik alligevel kastet sig og viftet bolden på stolpen og ud i sidste øjeblik, før den passerede målstregen.

Udover den gigantiske mulighed lykkedes det ikke for hjemmeholdet at spille sig frem til andet end halve chancer og tilløb til muligheder.

Til gengæld var FCK tæt på med godt fem minutter til pause, da Nicolai Jørgensen fik plads til et skud. FCM-keeper David Ousted parerede, og afslutningen på returen af Pep Biel blev også pareret i FCM’s defensiv.

FCM forsøgte forgæves

11.289 tilskuere - sæsonrekord på MCH Arena - så kampen forblive chancefattig efter pausen.

FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, forsøgte da også at ændre tingene. Efter en lille time kom Pione Sisto på banen, og midtvejs i anden halvleg blev både Nikolas Dyhr, den skadesplagede anfører Erik Sviatchenko og den unge forward Victor Lind sendt i aktion.

Sidstnævnte har vist forrygende målform på FCM’s U19-hold på det seneste, men denne gang lykkedes det ikke for ham.

FC Midtjylland fik dog lagt et godt tryk på FCK’s mål i de sidste, hektiske minutter, men målet kom aldrig.

FCM spiller igen onsdag aften, hvor der er pokalsemifinale mod Vejle på MCH Arena.

Næste superligakamp er på udebane mod AaB på næste søndag.