Ny friskole i Ikast skal udvikle verdens bedste sportsfolk

FCM og ISI løfter nu sløret for en ny sportsfriskole i Ikast

Udgivet:25. november 2018, 16.44

Læsetid:3 minutter

Torben Østergaard, forstander på ISI, der sammen med FCM nu lancerer planerne om en ny sportsfriskole i Ikast for eliten

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

IKAST FC Midtjylland og ISI lancerer i sommeren 2019 en ambitiøs og banebrydende idrætsfriskole fra 0. til 9. klasse

I forvejen rummer ISI en idrætsefterskole, en idrætshøjskole samt kursusaktiviteter, og nu bliver en idrætsfriskole føjet til porteføljen.

Den nye idrætsfriskole bliver forankret i ISI's værdigrundlag og store erfaring med udvikling af det hele menneske gennem idrætten.

- Vi forsøger vedvarende at sætte nye standarder for vores talentudvikling, og vi gør det med sigte på at blive de bedste i Norden. Guldminen er et af de allervigtigste strategiske projekter i vores klub, siger Rasmus Ankersen, bestyrelsesformand i FC Midtjylland, og han tilføjer, at det ikke kun handler om at udvikle fodboldspillere.

- Initiativrige mennesker, som gør en forskel i samfundet, har et lige så stort fokus i vores arbejde. Selvfølgelig er vi stolte af, at vi for eksempel har udviklet landsholdsanfører Simon Kjær på vores akademi, men vi er lige så stolte af at se andre af vores akademidrenge bliver advokater, læger, økonomer, eller hvad de nu vælger, hvis det ikke ender med en professionel fodboldkarriere, siger Rasmus Ankersen.

Skolen tager afsæt i, at alle børn er forskellige, og at alle børn kan lære alt via høj faglighed, positivt læringssyn og dialogbaseret feedback. Målsætningen er, at 240 elever nyder godt af det i skoleåret 2022/23, men i det første skoleår fra sommeren 2019 indledes der med 0. til 3. klasse.

- Vi ønsker at uddanne fodboldspillere og mennesker på højeste niveau, og i forvejen har vi akademiet i Ikast samt Herning Elite - nu tager vi næste skridt, siger FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein og tilføjer optimistisk, at målet er at udvikle verdens bedste fodbold- og håndboldspiller.

FCM-direktøren er sikker på, at klubben, i samarbejde med ISI og leder Svend Erik Schmidt, skaber unikke rammer for læring, og sidstnævnte, som er en af landets største kapaciteter, når det handler om læringsstile, glæder sig til at stå i spidsen for projektet.

- Det har længe været kendt, at børn lærer på forskellige måder, men vi savner generelt manpower til at løfte opgaven. Her står vi med en enestående mulighed for at praktisere pædagogik i verdensklasse og accelerere det enkelte barns læring, og jeg glæder mig fantastisk meget til at være en del af det, siger Svend Erik Schmidt, som ser frem til at skabe et dreamteam af lærere omkring børnene.

- Hele skolens hverdag, hvor det sportslige og pædagogiske forenes på helt nye måder, vil sætte nye standarder for skoler i Danmark. Muligheden for at skabe visionær og maksimal læring for den enkelte elev er i høj grad realistisk med etableringen af idrætsfriskolen, slår Svend Erik Schmidt fast, som bakkes op af Torben Østergaard, der er forstander hos ISI.

- Vi tror på, vi kan udvikle og danne helhedstænkende samt ressourcestærke verdensborgere med afsæt i en holistisk ramme, og vi vil skabe livsglæde og livslyst via forpligtende fællesskab, og via idrættens uendelige kvaliteter og værdier. Målet er at skabe hele og robuste mennesker, som bærer livslang lyst til læring med sig, og som kan træde ud i voksenlivet og gøre en forskel med en solid ballast af kvalifikationer og menneskelig indsigt, siger Torben Østergaard og understreger, at ISI har en unik kultur og et unikt miljø at tage afsæt i.

- Og til den ramme ønsker vi nu at få hele paletten med fra 0. klasse, siger ISI-forstanderen.