Vaks butikschef: Ledte politiet på sporet af rumænske tyve

Butikschef fra Ikast ledte politiet på sporet af rumænske tyve, der var på vej i bil fra Ikast til Kjellerup

Udgivet:09. maj 2022, 09.35

Læsetid:2 minutter

En butikschef fra Ikast spottede i går to efterlyste butikstyve fra Rumænien, da han befandt sig ved Netto på Eli Christensens Vej i Ikast. Anmelderen ledte herefter politiet på sporet af tyvene, mens han selv fulgte efter dem hele vejen til Kjellerup. Foto: Thomas Vang Nielsen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk
Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

IKAST En butikschef fra Aldi i Ikast demonstrerede lørdag formiddag sin gode hukommelse, da han fra sin arbejdsplads befandt sig ved Netto på Eli Christensens Vej i Ikast.

Her så han to mænd, der var på vej ind i en bil med et større lager af chokolade. Og uheldigvis for mændene kunne butikschefen huske dem fra tidligere tyverier i blandt andre hans egen butik.

Derfor valgte han i går at køre efter mændene, mens han ringede til politiet fra bilen.

Tyvegods fra Herning

Butikschefen anmeldte sagen til politiet lørdag ved middagstid.

- Det skete, mens han fulgte efter dem i sin egen bil. Han valgte at køre efter dem helt til Kjellerup, så det er ene og alene hans fortjeneste, at vi har fået fat i tyvene, fortæller vagtchef Anders Bøje Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kort tid efter ankom politiet i en patruljevogn, hvor betjentene lørdag klokken 12.20 kunne smække håndjern på to rumænske tyve på 22 og 24 år.

- De havde en stribe tyvekoster i bilen. Ud over chokoladen fra Netto var det blandt andet to elektriske løbehjul, de har stjålet fra Aldi i Herning, men de er også sigtet for tidligere at have stjålet motorcykler på Baggeskærvej i Herning, siger vagtchefen.

Varetægtsfængslet

De udenlandske tyveknægte har dermed så meget på samvittigheden, at de søndag blev fremstillet i grundlovsforhør og efterfølgende er blevet varetægtsfængslet frem til 3. juni.

De er blandt andet sigtet for at have stjålet løbehjul for 3000 kroner i Aldi i Herning, løbehjul og andre ting i Aldi i Tjørring til 6897 kroner og chokoladen fra Netto i Ikast, der har en værdi på 1800 kroner.

De to rumænere vil formentlig - ud over en senere fængselsstraf - blive udvist af landet, hvis de altså bliver varetægtsfængslet og senere findes skyldige, når de skal stå til ansvar for det samlede regnestykke.