Vores Ikast »pylrer« om byen: Vil pynte byen om med påskeæg

Opfordring til at lave påskeæg sammen - men hver for sig

20. februar 2021, 06.42

Påskeæggene til Strøgcentret blev allerede sidste år gjort klar. De kom dog aldrig op på grund af den første corona-nedlukning. Men i år skal de op - under alle omstændigheder, siger Jan Knudsen og opfordrer hele byen til at pynte deres hjem og have op med påskeæg under mottoet: »Sammen hver for sig«. Foto: Laila Kempel

IKAST Butikkerne er lukkede, og midtbyen en smule død. Men sådan bliver det ikke ved med at være. Vores Ikast er nemlig i fuld gang med at sætte lidt fest og farver på Strøgcentret og opfordrer folk til at følge trop.

- Vi trænger sådan til at være sammen, men det skal være hver for sig, siger Vores Ikast-chef Jan Knudsen.

Derfor har han og den organisation, han står i spidsen for, igen - som under forårets nedlukning - været kreative.

- Vi ved jo desværre endnu ikke, hvornår butikkerne må lukke op, men vi glæder os til, at vi igen må mødes. Og i mellemtiden gør vi vores ypperste for, at der sker bare lidt, siger Jan Knudsen.

- I år er der ingen fastelavnsfest. Der er ingen aktiviteter i forbindelse med vinterferien. Ingen børnebillet eller - loppemarked. Det må vi glæde os til senere på året, siger han.

Påsken er lige om hjørnet, og ifølge Jan Knudsen er det en god anledning til at pynte op.

- Påsken er en lidt overset højtid, hvor det også handler om forår, nyt liv og fugle, der begynder at synge - med eget næb. Derfor skal vi have byen pyntet op med påskeæg, opfordrer Jan Knudsen.

Hengemte æg

Vores Ikast lægger for og hænger Strøgcentrets store påskeæg op. De var nydekorede allerede sidste år, hvor de aldrig kom op. De skal de i år.

- Vi skal have byen gjort i påskestemning, hvor hver fugl kan synge med sit næb, om man så må sige. Vi opfordrer folk til at komme med på bølgen og pynte op uden for deres hus, siger Jan Knudsen.

- Der er mange, der allerede har tradition for at hænge farvede æg i træerne. Vi har gjort det let og har lagt en masse ideforslag på vores hjemmeside. Her er der inspiration til at være sammen med børnene. De kan male på skabeloner, vi har gjort klar til at printe, og vi opfordrer til at hænge dem op i vinduerne. Man kan lave æg i perleplader, strikke et æg - der er mange muligheder, og der er masser af inspiration på vores hjemmeside, siger Jan Knudsen.

Konkurrence i to trin

Sideløbende med påskeægs-fremstillingen er der lavet en lille konkurrence, der er opdelt i to etaper.

- I skolernes vinterferie kan familierne jo meget passende bruge tiden på at være sammen om at lave påskeæg, hænge dem op og tage et billede, der lægges op på Facebook og Instagram, siger Jan Knudsen.

Følger man visse enkle regler, deltager man i lodtrækningen om tre gavekort til Vores Ikast.

I ugen efter vinterferien begynder anden etape, hvor Vores Ikast opfordrer til, at man tager på æggejagt rundt i byen og fotograferer, hvad man finder på sin vej. Billederne skal igen lægges op på de socialemedier med rette hashtag.

Blandt opslagene trækkes der lod om 10 påskepræmier, som uddeles i slutningen af marts lige før påsken.