Stor efterspørgsel efter bøf og schnitzler

Den kongelige privilegerede kro bygger nyt festlokale

Udgivet:03. oktober 2019, 16.57

Læsetid:2 minutter

Pårup Kro udvider med endnu en gildesalg mod øst, hvor der tidligere var en ældre værelsesfløj, der blev revet ned for et par år siden. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

3 år siden

PÅRUP Der er travlt på Den kongelige privilegerede kro i landsbyen Pårup. Faktisk så travlt, at kroejer Steen Madsen i øjeblikket er ved at få bygget endnu en sal til bygningskomplekset, der ligger lige der, hvor rute 15 og rute 13 engang krydsede.

I dag har motorveje og omfartsveje ført en del af trafikken uden om byen. Men det forhindrer ikke folk i at stimle sammen på kroen, der i dag ejes og drives af tredje generation Madsen.

I køkkenet er det stadig Steen Madsens mor 87-årige Ruth Madsen, der rører i kødgryderne.

Og det sker efter den gamle opskrift, hvor det ikke er fransk gastronomi med mikroskopiske retter, der præger menukortet.

Det er dansk mad, hvor hakkebøf med bløde løg, mors flæskesteg, speciel Wienerschnitzler er det, folk kører langt for at få serveret.

- Prøv at tage en tur ud og fortæl mig, hvormange steder du kan få dansk mad. Det er ikke nemt at finde. Vi har så travlt som aldrig før. I gamle dage havde vi lidt stille perioder hen over efteråret. Men sådan er det ikke mere. Vi har mennesker i restauranten hver eneste dag, siger Steen Madsen, der aldrig kommer til at tage den gode danske mad af sit menukort.

Han fornemmer i det hele taget, at der er travlt i restuarantionsbranchen i det hele taget.

- Hvis man gider at holde åben, så er der folk, siger kromanden i Pårup.

Udover krostue og restaurant råder kroen også over 19 værelser.

Og om ikke så længe endnu en gilde-sal, der gerne skulle stå færdig inden foråret, hvor konfirmationerne også giver ekstra travlhed på Pårup Kro.

Udover krostue og restaurant råder kroen over 19 værelser. Foto: Laila Kempel