Aktiviteter på vej til at styrke fællesskabet i Ikast: Ny udviklingkonsulent giver plads til at fejle

KFUM og KFUK i Ikast har ansat Tine Engrob Jørgensen som ny udviklings-konsulent. Hun skal inspirere og understøtte udviklingen af tilbud for børn og unge

Udgivet:11. december 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Tine Engrob Jørgensen er ny udviklingskonsulent hos KFUM og KFUK i Ikast og er allerede begyndt i sit nye job. Foto: Privatfoto

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

3 måneder siden

IKAST Det kan efterhånden føles som længe siden. Længe siden, noget hed coronapandemi med omfattende nedlukninger til følge.

Nedlukningerne tog hårdt på foreningslivet og frivilligheden i hele landet.

Det har man også oplevet hos KFUM og KFUK i Ikast, som fortsat er ved at finde sig selv igen.

Det fortæller Tine Engrob Jørgensen, som netop er blevet ansat som udviklingskonsulent hos den kirkelige børne- og ungdomsbevægelse, der blandt ønsker at skabe en masse aktiviteter og sammenhold.

Tine Engrob Jørgensen får blandt andet til opgave at inspirere og skal samtidig understøtte udviklingen af tilbud for børn og unge i Ikast.

Frirum og fællesskab

Hun ser frem til at samarbejde med byens unge.

- Jeg glæder mig til at skabe rum for nye frivillighedsfællesskaber, hvor unge mærker værdien af at gøre en forskel for andre. Det skal være frirum, hvor man kan være sig selv og bidrage på forskellig vis, og hvor man bliver båret af det gode fællesskab, man bliver en del af, siger Tine Engrob Jørgensen.

Den nye udviklingskonsulent tilføjer:

- KFUM og KFUK er et sted, hvor man kan tro på Gud, og hvor man forhåbentlig kan mærke, at der er plads til at fejle og plads til at være uperfekt.

Succeshistorier til Ikast

Tine Engrob Jørgensen vender igen tilbage til, at KFUM og KFUK skal til at finde sig selv på ny efter tiden med coronapandemien. Det er tid til at se på, hvilke aktiviteter byens børn og unge vil kunne have glæde af.

- Jeg skæver især til andre byer, hvor lokale foreninger laver børnehøjskole, legestue, familiekor og ungdomskor. Det er store succeser, og vi skal finde ud af, om lignende aktiviteter også skal være tilbud her i byen, fortæller Tine Engrob Jørgensen.

Hun understreger, at KFUM og KFUK’s formål netop er at skabe aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder den kristne tro - og hvor de kan opleve troens relevans for deres eget liv.

Modtager gerne besøg

For en uge siden bød KFUM og KFUK Tine Engrob Jørgensen velkommen ved en udviklingsaften, som hun selv faciliterede. Her begyndte de første idéer allerede at se dagens lys.

Formand Kirstine Buelund Fyhn glæder sig til at dykke mere ned i de mange inputs.

- Vi skal se nærmere på idéerne, og så skal vi finde ud af, hvor der ligger noget energi, som bare venter på at blive antændt, så det bliver til gode aktiviteter for børn og unge, siger Kirstine Buelund Fyhn.

Tine Engrob Jørgensen har desuden fået kontor i Ikast Kirkecenter - og hun modtager gerne besøg, hvis nogle ønsker at samarbejde.

- Eller hvis nogle har lyst til at blive en aktiv del af KFUM og KFUK i Ikast, siger Tine Engrob Jørgensen.