Ikast Bymidte vil forny Strøgcenter for 15 millioner kroner: Skal være nordisk orangeri fyldt med oplevelser

Ikast Bymidte drømmer om en ansigtsløftning af Strøgcentret. Selskabet bag planerne vil have at kommunen tager regningen

Udgivet:10. juni 2021, 12.03

Flere steder i det »faceliftede« Strøgcenter er der indtænkt siddepladser og små bassiner, der skal skabe en rolig stemning. - Vi håber, at folk får lyst til at sætte sig og bruge centret som et opholdssted i stedet for bare at gå direkte igennem, siger Julia Thaarup Johansen. Visualisering: Jesper Darling Mørk, 3D-Explainer

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør

2 år siden

IKAST En snoet træsti ned gennem en oase med hængende blomster, små bassiner, siddepladser, en ny legeplads og et guldgraverbassin.

Det er blot nogle af ingredienserne i den ansigtsløftning af Strøgcentret, som Ikast Bymidte netop har præsenteret for Ikast-Brande Kommunes byrådsmedlemmer.

Den overdækkede gågade, som næste år kan fejre 30 års eksistens, ændrer markant udtryk i de visualiseringer, Ikast Bymidte har fået lavet efter en bevilling på 75.000 kroner fra byrådet tilbage i februar.

- Nu kommer bestyrelsen og ledelsen af Ikast Bymidte med vores bud på, hvordan vi gerne ser, at Strøgcentret skal se ud, når vi når til Black Friday og Halloween næste efterår, siger bestyrelsesformanden i Ikast Bymidte, Bo Jensen.

Søjlerne, stien og blomsterkummerne har indbyggede lysbånd, som kan skifte farve alt efter, hvilken stemning man ønsker at skabe. - Det kunne for eksempel være rødt ved juletid eller orange til halloween. På den måde kan man lege med farverne og stemningen, siger Julia Thaarup Johansen. Visualisering: Jesper Darling Mørk, 3D-Explainer

Pris på 15 millioner

Ikast Bymidte har indhentet tilbud og prisoverslag fra entreprenører, der afslører en pris i omegnen af 15 millioner kroner til for gennemførslen af projektet.

- Det er en regning, vi mener, kommunen bør tage på sig. Det er en offentlig gade, som ikke har fået ny belægning siden 1979, og Strøgcentret bærer præg af slid. Politikerne i Ikast-Brande Kommune er nødt til at gøre op med sig selv, hvilket udtryk kommunens hovedby skal have, siger Bo Jensen.

Træer og bassiner med sten pynter ned gennem Strøgcentret. Bagerst ses en af de store LED-skærme, som kan skifte billeder og motiver ved forskellige events. Visualisering: Jesper Darling Mørk, 3D-Explainer

I gang med det samme

Byrådet har allerede afsat 14 millioner kroner til forskønnelse og udvikling af bymidten i de næste tre budgetår, men for Bo Jensen og resten af Ikast Bymidte er det afgørende, at investeringen kan fremrykkes.

- Vi skal i gang nu. Hvis vi vil begå os i konkurrencen med de større indkøbscentre og bymidter i Herning, Silkeborg og Viborg, som har gennemgået en vitalisering, skal vi altså se at komme op på dupperne, inden toget kører, siger Bo Jensen.

Ikast Bymidte vil give Strøgcentret en ansigtsløftning med ny lege­plads i træbeklædning og med lysbånd og siddepladser til forældrene, der kan se til, mens børnene leger. Længere nede af den snoede sti, kan man spotte et guldgraverbassin, som man kender det fra Legoland og andre forlystelsesparker Visualisering: Jesper Darling Mørk, 3D-Explainer

Udviklingschef i spidsen

Det er udviklingschefen i Ikast Bymidte, Julia Thaarup Johansen, der har stået i spidsen for den gruppe, der har indhentet ideer til projektet.

- Det allervigtigste er, at Strøgcentret bliver et sted, hvor folk har lyst til at opholde sig, og at man får gode oplevelser med derfra. Det giver i sidste ende handel til de lokale butikker, understreger hun.

Sammen med stylist Lene Eriksen og DK Company-direktør Jens Poulsen, der netop er blevet valgt i bestyrelsen i Ikast Bymidte, har udviklingschefen forsøgt at få udtryk og praktik til at gå hånd i hånd.

- Der er mange hensyn at tage. Alt skal være fremkommeligt, siger Julia Thaarup Johansen.

Der er også indtænkt nye toiletfaciliteter i selve Strøgcentret.

Laves i etaper

Ifølge Ikast Bymidte udføres projektet i etaper ud fra devisen, at det skal være skidt, før det bliver godt.

Se videoen af et nyt Strøgcenter her: