- Fortsæt det gode arbejde

Et enigt byråd forlænger den økonomiske støtte til udviklingen af centrum i Ikast

16. september 2020, 15.00

I mandags vedtog byrådet at støtte Udviklingsselskabet Ikast Bymidte ApS med 300.000 kroner i endnu et år. Her ses Stig Göte, som repræsenterer erhvervsfolkene bag Ikast Bymidte ApS, sammen med selskabets udviklingschef Julia Thaarup Johansen. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Et enigt byråd takkede mandag aften for de resultater, som udviklingsselskabet Ikast Bymidte ApS sammen med Vores Ikast har skabt gennem 2019 og 2020. Et arbejde som kommunen begge år har ydet økonomisk støtte til.

Samtidig valgte politikerne at forlænge støtten i yderligere et år med 300.000 kroner til videreudvikling og gennemførelse af en plan for bymidten samt til markedsføring.

Ikast Bymidte ApS har til formål at fremme udviklingen af et attraktivt miljø i bymidten ved målrettet markedsføring, tiltrækning af butikker og aktiviteter. Arbejdet foregår i et tæt samarbejde mellem Vores Ikast, ejere og lejere af midtbyens butikker samt gruppens øvrige medlemmer.

Godt afkast på pengene

Selskabet ansatte 1. april 2019 en udviklingschef, Julia Thaarup Johansen, som står i spidsen for arbejdet med støtte fra en række frivillige ressource- og kompetencepersoner.

- Der er ydet en kæmpe indsats fra alle parterne i og omkring bymidten i Ikast for at trække nye butikker til. Der er forsvundet butikker, men der er også kommet nye til. Så det har været en gevinst at få ansat en udviklingschef, sagde Palle Høj (V).

- Der er kommet hul på bylden, og der er kommet fem nye restauranter og tøjbutikker bare i den seneste måned, så der er kommet et afkast på de penge, vi allerede har investeret, sagde Palle Høj og med henvisning til bistroen Gastro Mekka, modebutikken Frøken I, Spinmode by Pasgaard. Desuden er en ny børnetøjsbutik på vej, Gaudium Liberi og en ny modebutik, To Be Wanderlust, som åbner i det gamle posthus.

- Der er masser af positive resultater, og det er værd at give penge til og investere i, da vi tror på, at det kan være med til at holde liv i byen, sagde Palle Høj.

Al begyndelse er svær

På grund af corona har det først for nylig været muligt at holde generalforsamling i Ikast Bymidte, hvor der blev gjort status for det første hele år.

Opgaven med at få fyldt de tomme butikker har været en større kamp, end bestyrelsen på forhånd troede. Dog er Ikast Bymidte ApS af den overbevisning, at mange af de ting, som er sået, kan høstes af i de kommende år.

Så der er stadig en del arbejde forude, og det er derfor, byrådet blev ansøgt om at forlænge tilskuddet.

- Vi må konstatere, at det er lidt trægt med at starte alt det nye op, så det er godt, at de kan få et år mere, sagde Annette Mosegaard (K).

Ikke til at få armene ned

Trine Meldgaard Kristensen (DF) var begejstret over de resultater, som allerede er opnået hos Ikast Bymidte ApS.

- Det eneste, der kommer af sig selv, er lommeuld. Vi kan se, at der er åbnet både restauranter og butikker. Det er næsten ikke til at få armene ned. Derfor bakker vi op, og vi krydser fingre for, at det går godt. Vi vil i hvert fald følge det tæt, sagde hun.

På vegne af Socialdemokraterne fortalte Frank Heidemann, at partiet også tilslutter sig at give et ekstra års assistance til Ikast Bymidte ApS.

- Vi har i kommunen givet støtte i to år, og vi bakker op om et mere. Men så må det også være det, sagde Frank Heidemann.

Brug erfaringerne i Brande

Fælleslistens Henrik Kraglund opfordrede kraftigt til at intensivere jagten på en erstatning for den lukkede Fakta i Strøgcentret.

- Det er så ekstremt vigtigt, at der er en magnet, som trækker folk til, hvis de andre butikker på sigt skal bestå. Hvis der ikke kommer en ny dagligvarebutik, kommer der ikke trafik nok. Så jeg håber, de kan finde den magnet, sagde Henrik Kraglund.