21 år med frivillighed og venskaber

Røde Kors i Ikast kunne i går fejre 21-års fødselsdag. En fødselsdagsfest, hvor flere af de frivillige blev hyldet for tro tjeneste

Udgivet:22. maj 2019, 16.14

Læsetid:2 minutter

Stående fra venstre ses i midten de tre modtagere af 20-årsnålen: Kathrine Siggaard efterfulgt af Alice Rasmussen. Foran i lænestolen sidder Kirsten Eskildsen i færd med at strikke.

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

Ikast Ved indgangen til Røde Kors' butik i Ikast er falget sat frem. Ved kassen fortæller et skilt pyntet med flag, at der i dagens anledning er halv pris på alle varer i anledning af butikkens 21-års fødselsdag. Ved siden af står en storsmilende Alice Rasmussen. Hun er fra Ikast, og hun har sammen med to kollegaer arbejdet i butikken i 20 år.

- Jeg kan godt lide at komme her, og hvis det kan hjælpe andre samtidig, er det jo perfekt, fortæller hun med et smil. Få øjeblikke efter entrerer de to øvrige modtagere af den lille 20-årsnål med et rødt kors i midten. Det er Kirsten Eskildsen og Kathrine Siggaard. Begge kommer fra Ikast og har set frem til at møde opå arbejde denne tirsdag. Egentlig ikke, fordi de skal modtage en lille hæder, men vi glæder os hjo hver gang, er de begge enige om.

Rart at gøre en forskel

Ceremonien er hurtigt overstået, og få minutter senere står de tre kvinder med endnu en nål på brystet. Der gives blandt andet også nåle for fem år og for 10 år. Formanden for Røde Kors i Ikast, Margit Lysgaard, roser sine ansatte og pointerer vigtigheden af det frivillige arbejde.

- En del af overskuddet bruges blandt andet til at sende familier på forlænget weekend, og vi er også med til at betale kontingenter, så familier kan få hjælp til, at deres børn kan gå til sportsaktiviteter, forklarer formanden.

For Kirsten Eskildsen, som alt i alt har været frivillig i 51 år, giver det hende alt at være en del af frivilligt arbejde.

- Man får noget ud af det socialt, og man får samtidig god samvittighed over at være med til at kunne hjælpe andre mennesker, som er udfordrede både økonomisk og socialt, fortæller Kirsten Eskildsen.

Et væld af nåle

Margit Lysgaard har på bordet lagt yderligere en bunke små plastikposer med små nåle i, som hun forsigtigt åbner med en negl.

- Vi har udover de tre frivillige med 20 år på bagen også en frivillig, som har været her i 15 år, to der har været her i 10 år samt fire, som har været her i fem år, fortæller formanden stolt.

Huer, vanter og halstørklæder, som inden længe skal sendes til Hviderusland.