Kulturen er klar til at genåbne i Engesvang

Både Kulturens Venner og kulturhuset i Engesvang er kommet helskinnet gennem corona-nedlukning

10. september 2020, 10.00

Kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang kan nu igen blive et samlingspunkt for lokalområdet efter længere tids coronanedlukning, siger Helga Knorr, der er formand for foreningen Kulturens Venner. Her ses hun sammen med formanden for kulturhusets bestyrelse, Poul Møller. Privatfoto

ENGESVANG I måneder har kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang stået gabende tom. Men nu vågner huset op igen.

Huset har allerede været lejet ud til barnedåbsfester, og nu er kulturarrangementerne i gang igen, fortæller formanden for foreningen Kulturens Venner, Helga Knorr.

- Nu vover vi stille og roligt at gå i gang, siger Helga Knorr .Men selv om man nu igen går i gang med kulturarrangementer, er det muligt, at man kan blive nødt til at lukke helt ned igen.

- Verden er jo usikker, så vi tør kun planlægge for en måned ad gangen. Vi har da mange spændende idéer på blokken, men det vil være halsløs gerning at fortælle for meget om noget, der måske ikke kan lade sig gøre, siger Helga Knorr og fortsætter:

- Det er helt sikkert, at vores store succes gennem mange år, nemlig fællesspisninger, ikke bliver til noget foreløbigt.

Kun plads til 60

Og der bliver også en række fysiske krav til kommende arrangementer i huset. Blandt andet må der kun være 60 deltagere i offentlige arrangementer i salen. Der bliver stillet 60 stole op, så de alle vender samme vej og med den foreskrevne afstand. Kommer der flere fra samme familie, må de sætte deres stole tættere på hinanden, men der bliver ikke plads til flere i lokalet af den grund.

- Vi vil i stor udstrækning kun sælge billetter på nettet, men nogle arrangementer som for eksempel jazzcafe er uden entré, og der må vi så stå i døren og tælle. Og når der så er kommet 60 ind, så lukker vi døren, siger Helga Knorr.

For huset betyder de nye corona-restriktioner også noget, blandt andet nye håndsprit-dispensere flere steder, skilte og afmærkninger på gulvet, hvor man kan risikere at stå i kø.

- Det har da været træls for os, vi har haft lukket hele foråret og sommeren. Men vi har faktisk en rimelig udlejning i efteråret. Mange familiefester som barnedåb og konfirmationer fra foråret er jo blevet udsat, så de kommer nu, siger Poul Møller.

Han fortæller, at huset de senere år har styrket sin egenkapital, der er blevet moderniseret i køkkenet sidste år, og her i corona-pausen har husets frivillige lavet en meget omfattende hovedrengøring.

Underskud

- Vi har i foråret nok tabt i omegnen af 40.000 kr. Vi har også haft færre omkostninger, og vi har flere udlejninger i efteråret, end vi plejer, så vi vurderer, at vi kan komme ud af året med et underskud på omkring 25.000 kroner. Det skal vi nok klare. Vi har fået tilbud om støtte fra kommunen og Erhvervsstyrelsen, men vi har takket nej. Vi vil gerne vil bidrage til samfundsøkonomien ved ikke at trække på offentlige kasser, siger Poul Møller.

Læs også
Akvarelmaler udstiller i Engesvang