007: James Bond-premiere udsat på grund af coronavirus

Ikast Bio forstår men beklager Bond-udsættelsen, som kan betyde mistet omsætning på mellem 100.000-200.000 kroner

5. marts 2020, 12.42

Coronavirus udsætter premieren på den nye James Bond film i Ikast Bio. En udsættelse som kommer til at koste omsætning, vurderer biografleder Bjarne Raabjerg. foto: Privat foto

IKAST Onsdag aften indløb besked fra SF Film til Ikast Bio: Bond. James Bond-fans må væbne sig med tålmodighed. Den globale spredning af coronavirus betyder, at premieren på den spritnye OO7-film, No Time To Die, er udsat.

Filmen skulle have haft premiere den 2. april, og ifølge distributøren er premieren udsat til en endnu ikke fastlagt dato i november.

- Vi har længe været klar til at vise filmen fra april. I forbindelse med premieren har vi efter aftale med SF Film solgt en række firmaforestillinger, som vi på grund af udsættelsen har været nødt til at aflyse, siger leder af Ikast Bio, Bjarne Raabjerg.

Dyr udsættelse

Derfor får udsættelsen også en økonomisk betydning for den lokale biograf:

- Der er tale om en ikke ubetydelig aflysning, da vi har solgt omkring 1000 billetter til diverse firmaer. I kroner og ører går vi i første omgang glip af en omsætning på mellem 100.000 og 200.000 kroner. Så det siger sig selv, at udsættelsen af filmen ryster os. Nu rammer pandemien os nu helt konkret og helt lokalt, siger Bjarne Raabjerg.

Det er ikke kun i Ikast men over hele verden, at premieren på den populære spionfilm er udsat. Mange biografer rundt om i verden er lukket ned på grund af risikoen for spredning af virus, og mange steder fraråder myndighederne, at man samles i større forsamlinger. Derfor har filmselskabet MGM Universal og Bond-producenterne, Michael G. Wilson Barbara Broccoli, taget beslutningen om en global udsættelse af premieren.

- Heldigvis kommer filmen, om alt går vel, senere på året. Men udsættelsen er alligevel en ubehagelig overraskelse, siger Bjarne Raabjerg.