Horsens-virksomhed rykker til Pårup

Horsens-virksomheden Air Liquides bebudede udflytning til Pårup satte sit præg på mandagens byrådsmøde

Udgivet:06. februar 2018, 14.22

Læsetid:1 minut

Af Mikael Lund

5 år siden

BYRÅD Først skulle byrådet godkende salget af et areal på 8 hektar (80.000 kvadratmeter) til en samlet pris på 9 millioner kroner eksklusiv moms, og efterfølgende skulle igangsætningen af en lokalplan og et kommuneplantillæg for området benævnt "Pårup Vest" godkendes.

Det sidste gav ikke anledning til bemærkninger, men det gjorde salget af jordstykket til gengæld. Både Dansk Folkepartis Bo Sand Kristensen og socialdemokraten Frank Heidemann Sørensen glædede sig over, at man med den eksisterende infrastruktur (læs motorvejen) er i stand til at tiltrække virksomheder af den kaliber, men så var det også slut med at have armene i vejret.

Ikke fair at det belaster anlæggene

Frank Heidemann kaldte det "fuldstændig urimeligt", at den udgift, kommunen har til at udvikle erhvervsjord, belaster anlægsrammen. I praksis betyder det, at Ikast-Brande Kommune må udskyde andre anlægsprojekter til en tilsvarende værdi for at holde sig indenfor den ramme, kommunen er blevet pålagt ovenfra.

- Det er ikke fair, det er ikke rimeligt, at det er den pris, man får for at være erhvervsvenlig, harcelerede Frank Heidemann, en betragtning borgmester Ib Lauritsen (V) erklærede sig fuldstændig enig i.

Inden byrådet godkendte planerne for Pårup for derefter at give sig i kast med at finde besparelser på anlægsbudgettet, fik Frank Heidemann også sendt en bredside i retning af Facebook, som han på baggrund af den debat, der allerede havde været lokalt om de mulige gener fra virksomheden, kaldte for "noget skrammel".

Ifølge Horsens Folkeblad skal Air Liquide have rømmet virksomhedens nuværende domicil på Vejlevej i Horsens inden udgangen af 3. kvartal 2020.